Üreticilerin üretime devam edebilmesi için ürettikleri ürünlerden zarar etmemeleri gerektiğinin altını çizen Şen “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TMO alım fiyatlarını açıklamasının ardından üreticiler fiyatlardan memnun” dedi.  
 
ODA OLARAK ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ
 
Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen Toprak mahsulleri ofisi alım fiyatları ile ilgili değerlendirme yaptı. Değerlendirmesinde her zaman üreticinin, çiftçinin yanında olduklarını ifade eden Şen “TMO 2023 yılı alım fiyatlarından üreticimiz memnun. Sektörde yer alan gerek zahireciler, gerekse un sanayicileri buğday, arpa alması halinde 1 TL primden faydalanacaklar.” dedi. TMO alım fiyatlarının üreticiği memnun ettiğini belirten Şen açıklamasında şu cümlelere yer verdi.
“Sayın Cumhurbaşkanımızın TMO alım fiyatlarını açıklamasından bu yana üreticilerimizden olumlu geri dönüşler geldi. Gerçekten üreticilerimizi mutlu edecek bir fiyatlandırma oldu. Bizlerin önceliği her zaman üreticimiz. Bayramiç’imiz tarımda oldukça iddialı bir ilçe. Bölgemizin coğrafi yapısı ve iklimsel özelliklerinden dolayı ürün çeşitliliğimiz çok fazla. Bizler de tarım sektörünün en önemli kuruluşu olarak, iyi ilişkiler ve iş birlikleri içerisinde ilçemiz ve ülkemiz üretimine değer katan çalışmalarda yer alarak, elimizden gelen gayreti göstermekteyiz” dedi.
 
ÇİFTÇİNİN VE ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ
 
Şen açıklamasının devamında şu cümlelere yer verdi. TMO 2023 yılı alım fiyatlarında üreticimiz memnun. Sektörde yer alan gerek zahireciler, gerekse un sanayicileri buğday, arpa alması halinde 1 TL primden faydalanacaklar. Maliye Bakanının reel piyasa politikalarına geçilmesi gerektiğini açıklamasının ardından regüle edilen buğday satışı olmayacak. Normal piyasada oluşan buğday fiyatları sonucunda sektör üyeleri buna göre hareket etmelerini gerektiği belirtildi. Çiftçinin ve üreticinin yanında oldukları için başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya, TMO (Toprak Mahsülleri Ofisi) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Bandırma Bölge Müdürü Salih Aksu’ya, Ticaret Dairesi Başkanı Çağatay Maraş’a, TMO Kepez Ajans Amiri Fazlı Avcı’ya ve Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz’e teşekkür eder, ülkemiz ve üreticiler adına hayırlı olsun.
 
Ogün İnal