Kent yaşamının önemli bir unsuru olan ulaşım konusunda da çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Çanakkale Belediyesi, toplu taşıma araç filosuna 12 metrelik iki yeni otobüs daha ilave etti yeni hizmete alınacak olan iki otobüs son sistem donamını ile Çanakkalelilere rahat yolculuk etmelerini sağlayacak.

OTOBÜSLER SON TEKNOLOJİ İLE DONATILDI
Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Çanakkale şehiriçi ulaşım hizmetlerindeki yolcu taşıma kapasitesini arttırmak Çanakkalelilerin daha konforlu ulaşımını sağlamak için 12. Metre uzunluğa sahip en son teknoloji ile donatılan yeni otobüslerini kısa süre sonra devreye alacak. Ulaşım hizmetleri müdürlüğüne yeni alınan otobüsler için tanıtım töreni düzenlendi.  Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi önünde gerçekleşen tanıtım törenine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve personel ile otobüs firmasının yetkilileri katıldı. Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Gürses, otobüslerin teknik özellikleri hakkında bilgi verirken, engelli erişimine uygun olan otobüslerin her birinin 103 yolcu kapasiteli olduğunu kaydetti. Gürses otobüslerde, hat tabelası, mobil iletişim cihazları şarj ünitesi, gelişmiş kamera ve kayıt sistemi, otomatik yangın söndürme ve algılama sistemi, kapı üstü durak aydınlatma sistemi gibi çeşitli özelliklerin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

KALİTELİ VE DAHA MODERN BİR ULAŞIM SAĞLAMAK İÇİN OTOBÜS SAYIMIZI ARTIRIYORUZ
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yeni otobüslerin tanıtım töreninde yaptığı açıklamada “Çanakkale Belediyesi toplu taşıma sisteminde mevcutta bulunan 18 adet otobüse ilave olarak yeni alınan araçlarla birlikte Çanakkale Belediyesine ait toplu taşıma otobüslerinin sayısı 20'ye yükseldi. Otobüs filomuza katılan iki aracın toplam bedeli de 6 milyon 997 bin TL. Çanakkale halkımızı daha modern daha rahat bir ulaşım hizmeti sağlamak için çalışmaların hız kesmeden sürdürüyoruz. Yeni otobüslerimiz Çanakkalelilere hayırlı olsun” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Gökhan, 103 yolcu kapasiteli, hat tabelası olan, mobil iletişim cihazları şarj üniteleri bulunan, gelişmiş kamera ve kayıt sistem bulunan, otomatik yangın söndürme ve algılama sistemi bulunan kapı üstü durak aydınlatma sistem bulunan i otobüsler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Ogün İnal