Cumhurbaşkanlığı 2. Tur oylamasında Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki oy farlı % 42’ye kadar çıktı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Çanakkale Merkez’deki oy farkının bir rekor olduğu nu ifade ederek “Destan Yazdık” dedi.

HEM İL GENELİNDE HEM ÇANAKKALE MERKEZDE KILIÇDAROĞLU KAZANDI
Çanakkale’ de seçmenler 14 Mayıs’ ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı 2. Turunda da Tercihini Millet ittifakı Cumhurbaşkanı Adayı kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kulandı. 14 Mayısta yapılan Cumhurbaşkanlığı birinci tur seçiminde Çanakkale Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çanakkale’ li seçmenlerin 214 bin 450 oyunu alarak toplan seçmen sayısının %54.58’inin oyunu alırken Cumhur ittifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan Çanakkaleli seçmenlerin 160 bin 736’ inin oyunu alarak toplam seçmen sayısının %39.49’unun oyunu almıştı. Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde de Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çanakkale’ li seçmenlerin 222 bin 754' sinin  oyunu alarak toplan seçmen sayısının % 58.09' unun oyunu alırken, Cumhur ittifakı Cumhurbaşkanı Adayı  Recep Tayyip Erdoğan Çanakkaleli seçmenlerin 160 bin 762' sinin oyunu alarak toplam seçmen sayısının % 41.91' inin oyunu aldı.

ÇANAKKALE MERKEZDE EZİCİ ÜSTÜNLÜK
Cumhurbaşkanlığı seçilerinin 1. Turunda da 2. Turunda da Çanakkale merkezde Kılıçdaroğlu ezici bir üstünlük gösterdi. Çanakkale Merkez’de 14 Mayıs seçimlerinde Erdoğan merkez seçmeninin 36.069’unun oyunu almıştı. Kılıçdaroğlu ise merkezde ezici bir üstünlük ile seçmenlerin 87.789 oy almıştı.28 mayıs seçimlerinde Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nun arasındaki fark daha da açıldı. Erdoğan 28 Mayıs’ta Çanakkale merkezde seçmenlerin 37.310’unun oyunu alırken Kılıçdaroğlu seçmelerin 90.428’inin oyunu alırken 28 Mayıs seçimlerinde Erdoğan % 29.21’inin oyunu alırken, Kılıçdaroğlu seçmenlerin % 70.79’unun oyunu alarak adeta bir rekor kırdı.

“DESTAN YAZDIK”
Çanakkale Merkez’de hem birinci turda hem de kinci turda Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki oy farkı tarihe geçti. 28 Mayıs’ta yapılan 2. Tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki oy Farkı % 42’ye çıktı. Çanakkale belediye Başkanı Ülgür Gökhan bu oy farkını “Destan yazdık “ cümlesi ile ifade etti. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çanakkale merkezde %42’ye varan bir oy farkı ile destan yazıldığını ifade ederek şu cümlelere yer verdi. “Çanakkale demokrasi mücadelesinde yine destan yazdı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na duyulan güven için tüm hemşerilerime teşekkürler. Çocukların gençlerin hakkı adil, özgür bir ülke için mücadelemiz sürecek. Sandığa gidip tercihini yapan herkese teşekkürler, hakkımızda hayırlısı olsun.”
Ogün İnal