Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü "10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et" günü etkinlikleri kapsamında fiziksel aktiviteye teşvik amacıyla Kordon Boyu’nda yürüyüş gerçekleştirildi.

Çanakkale’de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et" günü olması nedeniyle Çanakkalelileri fiziksel aktiviteye teşvik amacıyla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali, öğrenciler, sağlık personelleri, obezite okulu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüş Çanakkale Valiliği önünden başlayıp, Golf Çay Bahçesi önünde son buldu. Yürüyüş sonunda stant açılıp katılımcılara broşür dağıtımı gerçekleştirildi.

10 Mayıs Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunmak, yaşamın her alanında ve her yerde (okul, ev, işyeri) toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı arttırmak, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için “Sağlık için Hareket Et Günü” olarak belirlenmiştir. 
Dilek Akşen