Pazar günü saat 17.00’a kadar Milletvekili aday listelerini Seçim Kurullarına bildirme zorunluluğu olan siyasi partiler saat 17.00’ a kadar listelerini seçim kurullarına teslim etti. Listelerin seçim kurullarına bildirilmesinin ardından da CHP ‘de ve İYİ Partide milletvekili sıralaması da belli olmuştu. Milletvekili aday sıralamalarının belli olmasının ardından CHP ve İYİ parti milletvekili aday tanıtım toplantısı düzenledi.

13. CUMHURBAŞKANI KILIÇDAROĞLU OLACAK
Cumhuriyet Halk Partisinde birinci sıraya İsmet Güneşhan, ikinci sıraya Özgür Ceylan, 3. Sıraya Gelecek Partisin’den Yeşim Karadağ, dördüncü sıra ise  Tuğberk Güzel ‘ in oldu. CHP Çanakkale’de Milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından CHP İl Binasında 28. Dönem Milletvekili aday tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda Milletvekili adayları kendilerini tanıtırken Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanının Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu nu yapmak için canla başla çalışacaklarını ve seçimlerde T.B.M.M.’de milletvekili çoğunluğunu da alacaklarını ifade ettiler.

BİR OY KILIÇDAROĞLUNA BİR OY MERAL AKŞENER’E
İyi Partide 28. Dönem Çanakkale Milletvekili adaylarının belirlenmesi ile birlikte seçim heyecanı başladı.  İyi Parti İl Başkanlığı tarafından Parti binasında Milletvekili aday tanıtımı yapıldı. İyi Parti Milletvekili aday tanıtımında İyi Parti 28. Dönem Çanakkale Milletvekili 1. Sıra adayı Rıdvan Uz, ikinci sıra milletvekili adayı Cengiz Yalçın ve Üçüncü sıra Milletvekili adayı Zişan Özaydın Katıldı. Tedavi gördüğü Çanakkale Devlet Hastanesinde Babasını kaybeden 4. Sıra milletvekili adayı Mevlüt İnaç milletvekili aday tanıtım toplantısına katılamadı. Milletvekili Adayları tanıtım toplantısında konuşan İyi Parti Çanakkale 1. Sıra Milletvekili adayı Rıdvan 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin çok önemli olduğunu ifade ederek bu seçimlerde Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olması için seçmenlerden destek istediklerini ve seçmenlere bir oy Kılıçdaroğlu’ na bir oyda Meral Akşener’e isteyeceklerini söyledi.
Ogün İnal