8 Nisan'da ne oldu? Tarihte bugün ne oldu? 8 Nisan Tarihte bugün olan olaylar, Tarihte bugün Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeler... 8 Nisan'da ölenler ve 8 Nisan'da doğanlar merak ediliyor.

1513 - İspanyol Konkistador Juan Ponce de León, Florida'yı keşfetti ve bu bölgeyi İspanya toprağı olarak ilan etti.
1730 - New York'ta ilk sinagog hizmete girdi.
1820 - Milo Venüsü heykeli, bir Ege adası olan Melos'ta bulundu.
1869 - 2. Darülfünun binasının inşası tamamlandı ve Darülfünun-ı Osmani (Üniversite) kuruldu.
1899 - Martha Place, elektrikli sandalye ile idam edilen ilk kadın oldu.
1923 - Mustafa Kemal Atatürk 9 Umde’yi açıkladı. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin seçim bildirisi niteliğindeki bu ilkelerin başında, 'Egemenlik Ulusundur' maddesi gelmekteydi.
1943 - Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Roosevelt, enflasyonu kontrol altında tutabilmek amacıyla tüm maaş ve ücretleri dondurduğunu ve işçilerin iş değiştirmesini yasakladığını açıkladı.
1946 - Milletler Cemiyeti son oturumunu yaptı. Bundan sonra örgütün adı Birleşmiş Milletler olacaktır.
1956 - Seyhan Barajı hizmete girdi. ( Eski Adana'nın 15 km yukarısında 850.000 dönüm araziyi ve Adana'yı Seyhan Nehri'nin sebep olabileceği su baskınından kurtarmak amacı ile yapılan toprak dolgu tipi barajdır.)
1960 - İstanbul'a on saat çamur yağdı.
1990 - Dünya Romanlar Günü (Dünya Romanlar Günü ya da Uluslararası Roman Günü, Roman kültürünün kutlandığı ve Roman halkının karşılaştığı sorunlara karşı farkındalığın artırılmaya çalışıldığı bir gündür.)
1992 - Uluslararası Atatürk Barış Ödülü'nün Güney Afrikalı lider Nelson Mandela'ya verilmesi kararlaştırıldı. Mandela, Türk Hükûmetine yönelik insan hakları ihlali suçlamaları nedeniyle ödülü kabul etmedi.
1994 – Deniz Temiz Derneği (Turmepa) kuruldu.( TURMEPA, 8 Nisan 1994 tarihinde Rahmi Koç'un kurucu başkanlığında Deniz Ticaret Odası ve bir avuç deniz sevdalısıyla birlikte başlatılmış bir sivil toplum hareketidir.)
1999 - Hakkâri Valisi Nihat Canpolat'a, Yüksekova ilçesinde bombalı saldırı düzenlendi. Canpolat, saldırıdan küçük sıyrıklarla kurtuldu; şoförü öldü, yedi kişi de yaralandı.
2002 - Tiyatro sanatçısı Savaş Yurttaş, hayatını kaybetti.
2004 - Tıp doktoru, siyasetçi ve eski Sağlık Bakanı Doğan Baran, hayatını kaybetti.
2022 - DHL’e ait B757 kargo uçağı Kosta Rika’nın başkenti San Jose Havalimanı’na acil inişi sırasında pistten çıkarken, meydanda büyük bir faciadan dönüldü. Ve kargo uçağı 2'ye bölündü.