Lapseki Belediyesi Sahil Sosyal Tesisleri’nde yapılan toplantıya Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Namık Ergin, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Okutucu, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Birol Günal, geçmiş dönem Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, geçmiş dönem Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, kurucu üyeler, geçmiş dönem kadın kolları başkanları, geçmiş dönem gençlik kolları başkanları ve partililer katıldı.
 
“Hayır Dualarıyla Birlikte Bu Seçimin Finalini Yapmış Oluruz İnşallah”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Lâpseki İlçe Başkanı Namık Ergin, “AK Parti İlçe Teşkilatı olarak, önceki dönemlerde ilçe teşkilatımızda görev yapmış abilerimiz, ablalarımız ile bir araya gelelim hasbihal edelim onların fikirlerini, görüş ve önerilerini alalım istedik. Önümüzde 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi var. Bu süreç içerisinde özellikle teşkilatlarımızda görev almış sizlerin tecrübelerini bizlerle paylaşması fikirleri ve düşüncelerini bizlerle paylaşması ve bu gün burada hayır duayla beraber startımızı verip inşallah 14 Mayıs akşamı da hayır duayla birlikte bu seçimin finalini yapmış oluruz inşallah Allah’ın izniyle. Yani biz bugün burada sizleri dinlemek istiyoruz.” dedikten sonra sözlerini, “14 Mayıs'ta hep birlikte Türkiye Yeni Yüzyılına…” diyerek sözü Lâpseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’a bıraktı.
 
“Bu Davaya Hep Birlikte Sahip Çıkmaya Çalışacağız”
Lâpseki İlçe Başkanı’nın ardından konuşan Lâpseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, “Partimizin bu güne gelmesinde bizlerin bu kadar rahat siyaset yapmasında emeği olan dava arkadaşlarım hepinizden Allah razı olsun. Sizlerin sayesinde bu ülke bugün her ne kadar birilerinin eleştirmesine rağmen son 20 yılda neler yapıldığını görmek istemeyenler elbette ki görmeyecekler. Ama bizler çok şey görüyoruz. Yapılan ve yapılamaz denip hayal denilen şeylerin yapıldığını bizler görüyoruz. Bu davaya hep birlikte sahip çıkmaya çalışacağız. Bu ülkede bugün milli bir yerli otomobil yapılmışsa, bir ay içerisinde Karadeniz’deki doğal gaz sahile verilecekse, Akdeniz’deki petrol aramaları bunları görmeyecek miyiz? Ama bazıları bunları görmüyor işte” diyerek konuşmasına son verdi.
Murat Çağlayan