Deniz Polisevi’nde gerçekleşen buluşmaya Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Milletvekilleri Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve AK Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız da katıldı. Protokol heyeti toplantıda STK temsilcileri ve muhtarlar ile bir araya gelerek onların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bülent Turan, S-400'ler konusundaki gelişmelerin ülkede memnuniyetle karşılandığını belirtti. "Türkiye artık eski Türkiye değil" diyen Turan, "Meseleye bakarken de daha tepeden daha iddialı bakacağız. S-400 ile ilgili konuştuğumuzda malum partili arkadaş çıktı 'kandırıyorsunuz, alamazsınız, şov yapıyorsunuz' dedi. Geldi mi S-400'ler? Geldi. Türkiye'nin hava güvenlik savunması açısından hiçbir riskinin kalmayacağı harika bir güvenlik sisteminden bahsediyoruz. Biz bir ülke ne der ne demez nasıl bakarız nasıl bakmaz diye bakmıyoruz. Bu milletin ihtiyacı var mı yok mu bu millet ne istiyor ona bakıyoruz. Bu adım atıldı" diye konuştu.

“Beraber çalışma döneminin başladığı tertemiz bir süreç” 
Buluşmada bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, perşembe günü geç saatte meclisi kapattıklarını belirterek, "Cuma günü hemen Çanakkale’mize geldik. Lapseki’de bir takım ziyaretler yaptık. Pazar günü Biga’da yine aynı programlarımız vardı. Dün Çıplak Köyümüzde açılışlarımız vardı. Bugün de sizinle resmi toplantımızı yapıyoruz. Allah ömür ve sağlık verirse tüm yaz döneminde muhtarlarımızın dertlerini dinlemek istiyoruz. Çünkü şu topraklar hem tarihiyle hem fiziki güzelliğiyle dünyada çok az yerde olan nimetler. Birçok şehirde nehir akar, ama içinde deniz akan şehir birkaç tanedir. Çanakkale, Cumhuriyetimizin ön sözüdür. Cumhuriyetimizin ön sözü olan bu topraklar, 17 yıldan beri bizlere sahip çıktılar. Seçimleri bitirdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 4 sene bu ülkenin başında Cumhurbaşkanıdır. Sizler muhtar oldunuz, köyünüzün 5 sene muhtarısınız. Yani beraber çalışma döneminin başladığı tertemiz bir süreçten bahsediyoruz” şeklinde konuştu. 
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bülent Turan, S-400'ler konusundaki gelişmelerin ülkede memnuniyetle karşılandığını belirtti. "Türkiye artık eski Türkiye değil" diyen Turan, "Meseleye bakarken de daha tepeden daha iddialı bakacağız. S-400 ile ilgili konuştuğumuzda malum partili arkadaş çıktı 'kandırıyorsunuz, alamazsınız, şov yapıyorsunuz' dedi. Geldi mi S-400'ler? Geldi. Türkiye'nin hava güvenlik savunması açısından hiçbir riskinin kalmayacağı harika bir güvenlik sisteminden bahsediyoruz. Biz bir ülke ne der ne demez nasıl bakarız nasıl bakmaz diye bakmıyoruz. Bu milletin ihtiyacı var mı yok mu bu millet ne istiyor ona bakıyoruz. Bu adım atıldı" diye konuştu.
Turan, Doğu Akdeniz'deki doğalgaz arama konusunun gündemdeki yerini koruduğunu hatırlattı. Doğu Akdeniz’de Türkiye'nin Kıbrıs'tan dolayı garantörlük hakkının bulunduğuna işaret eden Grup Başkanvekili Bülent Turan, şöyle devam etti: "Biz resmi olarak girebiliriz oraya. Ama şu an o bölgede ABD, İtalya, İsrail var Fransa var. 4'ü arama yapıyor. Hiçbir yasal hakkı olmamasına rağmen. Kimse bir şey diyor mu? Demiyor. Türkiye ben gideceğim dediği zaman vay gidemezsin dedi, yine malum arkadaşlar içeride riske atıyorsunuz dedi. Biz dedik ki Türkiye'nin lideri Erdoğan bu millete güveniyor adım atıyor dedik. 3 gemi orada 4’ncü gemi inşallah yola çıkacak. 4 gemimiz ile orada arama faaliyetlerine devam edeceğiz. ABD, İtalya, İsrail var Fransa ne yapıyorsa aynısını yapacağız. Artık Türkiye birilerinin uydusu falan değil. Kendi yolunu çizen adım atan bir ülke olduk."
31 Ağustos akşamı Çanakkale Merkez’de Bayramiçli Mehmet Akif Ersoy’un çocukluğunun anlatıldığı belgesel film galasının gerçekleştirileceğini söyleyen Turan, “Nasıl ki Troya yılı bitiminde Troya belgeseli izlemiştik. Şu an THY’de TRT’de, Büyük elçiliklerde her yerde Troya konuşuluyor. Şimdi de Akif’e başlıyoruz. Akif büyük bir kıymet ama Bayramiç hatırası bilinmiyor çizen adım atan bir ülke olduk” dedi. Turan konuşmasının devamında ise, “Makamlar gelip geçer, hepimizin STK başkanlığı, kamu görevi, vekilliği bugün var yarın yok. Bittiğinde tatlı bir hatıra bırakmak, bittiğinde bu adam çalışıyordu iyi işler yaptı demek en büyük niyetimiz hedefimiz. 4 yıl biz 5 yıl siz görevinizin başındasınız. Omuz omuza çalışalım gayret edelim. Merkeze Gazi ve Rehabilitasyon merkezi yapıyoruz. Denize sıfır gazi ve şehit yakınları için keyifli bir mekan. Harika bir tesis olacak. Çanakkale merkezde ki emniyet binamızı yıkıp, genişletiyoruz. Emniyet binamızı Türkiye’ye örnek bir teşkilat binası yapacağız. Şehrin siluetine uygun modern bir bina yapacağız. 15 bin metre karelik bir alanda Arslanca mahallesinde yapacağız yeni emniyet binamızı. İl Tarım Orman Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Karayollarının bulunduğu alan var 60 bin metre kare büyüklüğünde. Bu bölgeyi Millet Bahçesi yapmayı planlıyoruz. Çanakkale’mizin daha rahat nefes alması için. Kule ve Teknoparkın olduğu yerlerde halkımız için düğün salonu, yürüyüş parkuru gibi sosyal tesisler olacak” ifadelerini kullandı.

“Şehitliğimizin üstü kadar altı da müze” 

Programda konuşma yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise, seçim dönemi sonrası yoğun bir çalışma dönemine girdiklerini vurguladı. İskenderoğlu,  “Hem STK’larımızla hem teşkilatımızla, muhtarlarımızla birlikte olarak Çanakkale’mizin sorunlarını konuşmak ve sizlerle de hasret gidermek istedik. Biz her şeyden önce Çanakkale’nin temsilcileriyiz. Kalbimiz Çanakkale için çarpıyor. Ankara’da yaptığımız her çalışmayı Çanakkale’ye, Çanakkale çocuklarına yaptığımız yatırım olarak görüyoruz. Türkiye’ye yaptığımız yatırım olarak görüyoruz. Biliyorsunuz, seçimlerin arkasından hemen meclise geçtik ve yoğun bir programa dahil olduk. Üst üste kanunlar çıkardık. Çanakkale’de deniz altı dalışı ile ilgili bir sıkıntımız vardı. Askeri bir alan olduğu için dalış yapılamıyordu. Denizin altında 60’dan fazla yatan gemimiz var. Şehitliğimizin üstü kadar altı da müze. Bunun için özel bir izin çıkardık. Çanakkale’ye gelecek olan yabancı turist demek, döviz demek. Köylerimize, ilçelerimize, şehrimize katma değer kazandırmak demek” dedi.

Altuğ Acer