Çanakkale Belediyesi, yıllık 2 buçuk trilyonluk bütçesi, 750 bine kadar gerileyen Kent Konseyi’nin Namık Kemal, İsmetpaşa, Barbaros, Esenler, Cevatpaşa Mahalle Meclisleri çalışma ofislerini kira giderlerinden dolayı boşaltma kararı aldı.
 
 “OFİSLER BOŞALTILIYOR, MECLİSLER KAPANMIYOR”
Yıllık 2 buçuk trilyonluk bütçesi, 750 bine kadar gerileyen Kent Konseyi’nin Başkanı Engin Kandemir, “Biz Mahalle Meclislerini kapatmıyoruz. İki Mahalle Meclis çalışma ofisimiz kalacak.  İki tane de konsey çalışma ofisimiz var. Toplamda elimizde dört binamız kalacak. Çalışmalar bu dört noktada devam edecek. Kira giderlerinden dolayı, çalışma ofisleri boşaltılıyor, meclisler kapanmıyor” dedi.
“BELEDİYE’NİN KARARINA SAYGI DUYUYORUZ”
Belediyenin kararına saygı duyduklarını ifade eden Başkan Kandemir,  sözlerine, “Namık Kemal, İsmetpaşa, Barbaros, Esenler, Cevatpaşa Mahalle Meclisleri çalışma ofisleri boşaltılıyor. “Kemalpaşa ve Fevzipaşa Mahalle Meclisleri oldukları yerde kalacak. Fevzipaşa Mahalle Meclisi zaten Belediyenin kendi yeri olduğu için oradan çıkış yapmaya gerek yok.   Biz de Meclis Başkanları’nı toplayarak kararı bildirdik, Belediye’nin kararına saygı duyuyoruz” ifadeleri ile devam etti.
“2 BUÇUK MİLYONA YAKIN YILLIK BÜTÇEMİZ 750 BİNE DÜŞTÜ”
 Kurslar ve etkinlikler anlamında yer sıkıntısı çekeceklerini dile getiren Başkan Kandemir, “Devamlı kurslarımız ve etkinliklerimiz de biraz sıkıntılı bir döneme girebiliriz. Ancak yer sahiplerinin kiralarını ödeyemezsek, ben Konsey Başkanı olarak da sıkıntıya girerim. Kimseyi mağdur etmek istemeyiz. Sonuçta kirayı ödeyen de belediyedir. Bizim, 2 Buçuk Milyona yakın yıllık bütçemiz 750 Bin’e düştü. Kiralar, giderler, masraflar derken ekonomik anlamda bir tedbir almak zorunda idik. Biz kar amacı güden bir kurum değiliz, biz halk adına işler yaparız. Biz yılsonunda bütçemizde kalan parayı belediye bütçesine ilave ederiz” dedi.
“MECLİSLERİ KAPATIRSAK KENT KONSEYİ’NİN BİR ANLAMI KALMAZ”
“Mahalle Meclisleri mahallede yaşanan sorunları tespit eder ve Kent Konseyi’ni bilgilendirir. Sonrasında ortak çözüm arayışına gireriz. Kurslar, etkinlikler, kampanyalar düzenler. Mahalle Meclisleri Kent Konseylerinin olmazsa olmazıdır. Onları tamamen kapatmak Kent Konseyi’nin ruhuna aykırıdır. Toplamda dört çalışma ofisimiz tüm Mahalle Meclislerimize açık olacak. Mahalle Meclisini kapatmak demek, Kent Konseyinin elini ayağını kesmek demek. Meclisleri kapatırsak Kent Konseyi’nin bir anlamı kalmaz.”

Özel Haber: Dilek Akşen