Adayların Mülakat komisyonunun sorularını yanıtlarken kendileri hakkında da bilgiler verdi.

TEMAYÜL YOKLAMASINDA 1500 AK PARTİLİ, 23 İSİM MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYINA OY VERMİŞTİ
AK Parti’de 22 Mart Çarşamba günü Milletvekili aday adaylığı Başvuru süreci sona ermişti. AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas Milletvekili aday adaylığı başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada 23 ismin AK Parti Çanakkale Milletvekili Aday Adaylığı için başvuru yaptığını açıklamıştı. Milletvekili adayı adaylığı başvuru sürecinin sona ermesinin ardından geçtiğimiz Cumartesi günü İÇDAŞ Kongre merkezinde AK Parti Çanakkale Milletvekili Aday adaylığı için Başvuru yapan isimler için temayül yoklaması gerçekleşmişti. 23 Milletvekili aday adayı için gerçekleştirilen temayül yoklamasında AK Parti İl, İlçe başkanları yönetim kurulu üyeleri kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ve yönetimleri, belde başkan ve yönetimleri. Belde kadın ve gençlik kolları başkanları, tüm mahalle ve köy temsilcileri ile mahalle temsilcileri. Belediye ve il genel meclisi üyeleri ile belediye başkanları oy kullanmıştı 1.500’e yakın AK Partilinin elektronik sistemi ile oy kullanmıştı. Temayül yoklamasının ardından Milletvekili aday adayları Genel merkez tarafından tek tek aranarak Cuma saat 10.30’ da AK Parti genel merkezinde mülakat için hazır olmaları istendi.

ADAY ADAYLARININ MÜLAKAT HEYECANI
Temayül yoklamasına katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili adayları Cuma günü AK Parti Genel Merkezinde Saat 10.30’da tek tek Mülakat Komisyonunun önüne çıktı. AK parti Çanakkale Milet vekili aday adayları İsmail Kaya, Faruk Tuğrul Kalkan, İbrahim Batdal, Nazım Hikmet Keskiner, Emine Uğurlu, Halil Zahit Mert, Kenan Yasan, Sedat Demirkol, Veysel Aydıner, Sebahattin Güner, Abdurrahman Kuzu, Yasin Öztürk, Gültekin Yıldız, Hüseyin Babacanoğlu, Ahmet Şahin, Necmettin Çakmak, Timur Ay, Tandoğan Tolga, Cahit Eftekin, Vildan Özcan, Berkal Enis Satılan İsim sırasına göre girdikleri Mülakatta Mülakat komisyonunun sorularını yanıtladı. Aday adaylarına biyografileri, yaptıkları işler çalışmalar ve bundan sonra neler yapabileceksin soruları yöneltildi.

AK PARTİ 28 DÖNEM ÇANAKKALE MİLLETVEKİ ADAYLARI 9 NİSAN’ DA BELLİ OLACAK
AK Parti Çanakkale Milletvekili aday adaylarının Parti genel merkezde yapılan mülakatın ardından Temayül yoklaması verileri de dikkate alınarak milletvekili aday sıralaması belirlenecek. 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimlerde siyasi partilerin 28. Dönem milletvekili aday listeleri 9 Nisan mesai bitimine kadar seçim kurularına iletilecek. Böylece siyasi partilerin milletvekili aday ve sıralaması da belli olmuş olacak.
Ogün İnal