Milletvekili Aday adayları Şimdide Cuma günü AK Parti Genel Merkezinde Mülakat heyetinin önüne çıkacak. Genel merkezin aday adayı çok olan illerde ön eleme yaparak bazı aday adaylarını mülakata çağrıldığı bilinirken Çanakkale’de hangi isimlerin Cuma günü AK Parti Genel Merkezinde yapılacak Mülakata çağrıldığı netlik kazanmadı.

23 İSİM MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURU YAPMIŞTI
AK Parti’de 22 Mart Çarşamba günü Milletvekili aday adaylığı Başvuru süreci sona ermişti. AK Parti Çanakkale İl Başkanı Milletvekili aday adaylığı başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada 23 ismin AK Parti Çanakkale Milletvekili Aday Adaylığı için başvuru yaptığını açıklamıştı.

1.500 ÜYE HAFTA SONUNDA ADAY ADAYLARI İÇİN OY KULLANMIŞTI
Milletvekili adayı adaylığı başvuru sürecinin sona ermesinin ardından geçtiğimiz Cumartesi günü İÇDAŞ Kongre merkezinde ak Parti Çanakkale Milletvekili Aday adaylığı için Başvuru yapan isimler için temayül yoklaması gerçekleşmişti. 23 Milletvekili aday adayı için gerçekleştirilen temayül yoklamasında AK Parti İl, İlçe başkanları yönetim kurulu üyeleri kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ve yönetimleri, belde başkan ve yönetimleri. Belde kadın ve gençlik kolları başkanları, tüm mahalle ve köy temsilcileri ile mahalle temsilcileri. Belediye ve il genel meclisi üyeleri ile belediye başkanları oy kullanmıştı 1.500’e yakın AK Partilinin elektronik sistemi ile oy kullandığı temayül yoklaması sonuçları genel merkeze gitti.

TÜM ADAY ADAYLARI GENEL MERKEZ MÜLAKATINA ÇAĞRILDI MI?
Geçen hafta Cumartesi günü yapılan Temayül yoklamasının ardından Milletvekili aday adayları Genel merkez tarafından tek tek aranarak Cuma saat 10.30’ da AK Parti genel merkezinde mülakat için hazır olmaları istendi. Ancak aday adaylarının çok olduğu bazı illerde genel merkezin yapılacak olan mülakat ile ilgili ön eleme yaptığı, bu eleme sonucunda da bazı aday adaylarını genel merkeze mülakata çağırdığı da gelen bilgiler arasında.23 AK Parti Çanakkale Milletvekili Aday Adayının tamamının mı? Yoksa bazı isimlerinin mi? Cuma günü yapılacak olan mülakata çağrıldığı bilinmiyo

MİLLETVEKİLİ KESİN ADAY LİSTELERİ 9 NİSAN’ DA BELLİ OLACAK
AK Parti Çanakkale Milletvekili aday adaylarının Parti genel merkezde yapılacak mülakatın ardından Temayül yoklaması verileri de dikkate alınarak milletvekili aday sıralaması belirlenecek. 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimlerde siyasi partilerin 28. Dönem milletvekili aday listeleri 9 Nisan mesai bitimine kadar seçim kurularına iletilecek. Böylece siyasi partilerin milletvekili aday ve sıralaması da belli olmuş olacak.
Ogün İnal