AK Partide 28. Dönem milletvekilliği için aday adaylığı başvuru sürecinin 22 Mart Çarşamba günü sona erdiğini belirten Makas Bu süre içerisinde Çanakkale’de partilerine 23 milletvekili aday adaylığı başvurusu olduğunu açıkladı.  

ADAY ADAYI ARKADAŞLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM
Türkiye’nin en önemli seçimine kısa bir süre kala Siyasi partilerde 28. Dönem milletvekilliği için aday adaylığı için başvuru sürecini sonlandırdı. Aday adaylığı başvuru sürecinin sona ermesi ile birlikte Çanakkale’de en fazla aday adaylığı başvurusu alan siyasi partinin AK Parti olduğu görüldü. AK Parti İl Başkanı Naim Makas aday adaylığı süreci ile ilgili yaptığı açılamada aday adaylığı başvuru sürecinde partilerine gösterilen ilgilen memnun olduklarını dile getirerek şu ifadelere yer verdi;  ‘’Yoğun ve teveccühün yüksek olduğu bir aday adaylık süreci geçirdik, bu süreçte kısa bir vakitte gösterilen büyük ilgiyle birlikte toplamda yaklaşık 7 bin, ilimizde ise 23 başvuru ile milletimizin umudunun yine AK Parti olduğunu görmekteyiz. 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için Milletvekili Aday Adayı olan arkadaşlarımıza bir kez daha başarılar diliyorum.’’ dedi.

ÇANAKKALE’DEN 23 ADAY ADAYI BAŞVURUSU ALDIK
Başkan Makas, devamında; ‘’Geçtiğimiz hafta başlatılan milletvekilliği aday adaylık sürecimiz çarşamba günü itibariyle sona erdi. Şehrimizden Milletvekilliği aday adaylığı için toplamda 23 aday adayımızla süreci tamamladık. 25 Mart Cumartesi günü kadrolarımızın katılımlarıyla temayüllerimizi gerçekleştirdik. İnanıyoruz ki 14 Mayıs seçimleri AK Parti'miz ve Cumhur İttifakı'nın zaferiyle sonuçlanacak; aziz milletimizin sarsılmaz iradesi bir kez daha tecelli edecektir.'' dedi.

23 ADAY ADAYI İÇİN OY KULLANDILAR
Cumartesi günü İÇDAŞ Kongre merkezinde saat 10.00 – 16.00 saatleri arasında katılımı ile aday adayları ile ilgili temayül yoklaması gerçekleştirildi. 23 Milletvekili aday adayı için gerçekleştirilen temayül yoklamasında AK Parti İl, İlçe başkanları yönetim kurulu üyeleri kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ve yönetimleri, belde başkan ve yönetimleri. Belde kadın ve gençlik kolları başkanları, tüm mahalle ve köy temsilcileri ile mahalle temsilcileri. Belediye ve il genel meclisi üyeleri ile belediye başkanları oy kulandı. 1.500’e yakın AK Partili’nin oy kullandığı temayül yoklaması sonuçları, 23 Milletvekili aday aday ile genel merkezde yapılacak mülakatın ardından birlikte değerlendirilecek. 14 Mayısta yapılacak olan genel seçimlerde siyasi partilerin 28. Dönem milletvekili aday listeleri 9 Nisan mesai bitimine kadar siyasi partiler tarafından seçim kurularına iletilecek.
Ogün İnal