ANNESİNİN “ELİNDEN TUTUP GEZDİRMEK İSTİYORUM” DİYEREK YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU 
Biga’da 2 aylıkken SMA teşhisi konulan 17 aylık Melisa İnal için zaman daralıyor.   Maliyeti 36 milyon lira olan yüzde 95 oranında iyileşme sağlayan Zolgensma adlı ilacı alması gereken Melisa için 7 ayda bu maliyetin yalnızca yüzde 15'i toplanabilmiş durumda. Anne Filiz İnal, "Aramızda makinalar olmadan kızıma sarılmak istiyorum. Elinden tutup, gezmek istiyorum" diyerek yardım çağrısında bulundu.   Biga’da yaşayan Erhan ve Filiz inal çifti, 4 çocuklarından en küçüğü olan Melisa 2 aylıkken kafasını tutamaması yüzünden şüphelenip hastaneye götürdü. Yapılan tetkikler sonucunda Melisa bebeğe 2 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi konuldu.  Üç kere yoğun bakıma alınan melisa bebek son olarak entübe edildi. Bir hafta önce uyandırılarak tekrar yoğun bakıma alınan Melisa bebek için zaman daralıyor. Son yılların amansız hastalıkları arasına giren SMA'ya karşı tedavi yöntemlerinin yüksek maliyetlerde olması ve tedavinin belli başlı yerlerde yapılıyor olması aileleri zor durumda bırakıyor. 17 aylık Melisa İnal’a yardım için Lapseki Belediyesi kapalı Pazar yerine gönüllüler tarafından açılan kermes oldukça fazla ilgi görüyor.

GÖNÜLLÜLER KAMPANYA İÇİN VAR GÜÇLERİ İLE ÇALIŞIYOR
Yardım kampanyasında gönüllü olarak çalışan Medine Yılmaz” 2 aylıkken SMA teşhisi konulan 17 aylık Melisa İnal için Lapseki belediyesi kapalı Pazar yerinde yardım için kermes açtık. Bebeğimiz 17 aylık günde yedi tane cihaza bağlı yaşamak zorunda. Bebeğimizin tedavisi var ama Dubaide fakat dubayiye gidebilmesi için oldukça fazla paraya ihtiyacımız var bunun için bu gün Lapseki de Pazar yerinde kermes açtık. Allah rızası için yardım edin bebeğimizi hep birlikte kurtaralım” dedi. 

MELİSA DESTEKLERİNİZİ BEKLİYOR 
 Sosyal medya üzerinden Melisa için gereken miktarı toplamak için kampanya başlatıldı. Çanakkale Valiliği’nin onayı da alınarak başlatılan kampanyaya dahil olmak isteyenlerin Erhan İnal’ın TR970006701000000040359567 (Yapıkredi TL hesabı ) numaralı hesabına yardımda bulunabileceği belirtildi.
Şenay Azman