Ayvacık’ta evlerde doğalgazın kullanılması ile ilgili alt yapı çalışmalarının tamamladığı mahallelerde evlerin evlerin doğal gaz kullanması için doğalgaz bağlantı kutularının yapılması çalışması devam ediyor. Doğalgaz bağlantı kutusunun montajının tamamlandığı binalarda 10 güne kadar doğalgaz kullanımı hazır olacak.

KISA SÜRE SONRA EVLERDE DOĞAL GAZ KULLANILABİLECEK
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 2022 yılını Ağustos ayının başında ilçeye doğalgazın gelmesi ile ilgili ilk kazmanın vurulması ile başlayan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Fatih Mahallesi ve Hamdibey Mahallesi’nin bir bölümünün tamamlanan doğal gaz boru hattı döşeme çalışmasının ardından bu mahallelerde evlerin doğalgaz kullanılması için gerekli olan doğalgaz bağlantı kutuları da monte edilmeye başlandı. Bölgelerde doğalgaz bağlantı kutularının montajı tamamlandıktan sonra binalarda doğal gazın kullanımı hazır olacak.

AYVACIKLILAR DOĞALGAZ ABONESİ OLMAYA BAŞLADI
Ayvacık’ta doğalgaz kullanımının bir süre sonra başlayacağı haberini alan Ayvacıklılar Doğalgaz dağıtım şirketi AKSA doğalgaz başvurularını almaya devam ediyor. Doğalgaz abonelik ücretini yatıranlar ve evlerinin önündeki doğalgaz bağlantı kutusu çalışmaları tamamlanmış olan binalarda Ayvacıklılar AKSA bürosuna gidip abone olmaya başladı. Abone işlemleri tamamlananlar için kontrol süreci ve sayaç takılması çalışmalarının ardından bu binalara hemen doğalgaz verilecek.
Ogün İnal