19 bin dekar şeftali, 4 bin dekar nektarin ve 4 bin dekar kiraz bulunan Lapseki merkez ve köylerinde mevsimsel olarak her hangi bir sıkıntı meydana gelmedi. Üreticiler, geçtiğimiz yıla göre kar ve yağmur olmamasına rağmen Şubat ayında geceler çok soğuk geçtiğinden şeftalinin 500-600 saat kirazında 800 saat soğuklanması yeterli olduğunu söyledi.

“HER KONUDA ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”
Lapseki de ki Meyve bahçelerini gezen Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan’ da yaptığı açıklamada. "Mevsimsel olarak her hangi bir sıkıntı yok. İlçemizde üreticilerimiz çok bilinçli ve sahada meyve bahçelerinde. Bizde İlçe Tarım Müdürlüğü olarak ziraat mühendisi arkadaşlarımız sürekli meyve bahçelerini geziyor. Üreticilerimiz meyve ağaçlarını budama faaliyetlerini sürdürmekteler. Akabinde kış bakımlarını yaptılar. Şu an uyanmaya yönelik olan çeşitlerde de borda bulamacı ilaç atmaktalar. Biz ilçe tarım müdürlüğü olarak arazi faaliyetlerimizde bununla ilgili duyurular yapıyor ve her konuda üreticilerimizin yanındayız. Bizim bölgemiz baktığınızda geçiş iklimi, toprak yapısının farlı olması ve en önemlisi üreticilerimizin neyi ne şekilde yapacağının birlikteliğinin sağlandığı bir coğrafya burası. Bunu sadece biz değil ihracatçı firmalarda söylüyor. Meyve ağaçları soğuklama ihtiyaçlarını karışladılar her hangi bir sıkıntı yok. İnşallah bol verimli bir yıl olacak” dedi.

“BU YIL GÜZEL OLACAK İNŞALLAH”
Meyve üreticisi Cihat Gündüz’ de yaptığı açıklamada "Meyve ağaçlarında meyve gözlerine baktığımızda son 3-5 senenin en güzel meyve gözünü görmekteyiz. Şeftali  ve Kiraz ağaçlarında. Meyve ağaçları Soğuklanmasını çok yoğun kar ve yağmur olmamasına rağmen Şubat ayında geceler çok soğuk geçti. Bizim tahminlerimize göre de Şeftalinin 500-600 sat Kirazında 800 saat soğuklanması gerekiyor. 8 derece soğuk havanın altında buna ulaştığını düşünüyoruz. Hatta üreticilerimiz badem ve şeftali ağaçları daha erken açtığı için şeftali ağaçlarına göztaşı dediğimiz borda bulamacı şu an hızlı bir şekilde atıyorlar son birkaç gündür. Bu yıl oldukça güzel olacak inşallah” diye konuştu.
Murat Çağlayan