Türkiye’nin dört bir yanından gelen UMKE, AFAD, AKUT, JAK ve özel arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra yabancı ülkelerin arama kurtarma depremde büyük yıkım yaşayan İllerde arama kurtarma çalışması yapıyor. Canla başla hatta canlarını bile tehlikeye atarak arama kurtarma çalışmalarına ara vermeden devam eden ekipler çok sayıda vatandaşı enkazlardan kurtardı. Depremin ardından 1 hafta geçmesine rağmen arama kurtarma çalışmalarını devem ettiren ekipler birçok mucize kurtuluşa da imza attılar. Bir yandan enkaz altındaki vatandaşları arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken depremden sağ kurtulanlar içinde barınma, ısınma, sıcak yemek, hijyen ve ihtiyaç malzemeleri sorunlarının çözümü için tüm Türkiye seferber oldu. Ancak depremin neden olduğu can kayıpları artmaya devam ediyor Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'daki can kaybı 31 bin 643’ yükseldi. Lâpseki Belediyesi’de depremin ilk gününden hemen sonra İnsan gücü iş makinesi ihtiyacı olmak üzere sonra deprem bölgelerinin ihtiyacı olduğu tüm malzemeleri Lapseki halkının da yardımları ile toplayarak deprem bölgesine gönderiyor.

DEPREMİN 138. SAATİNDE JAK İLE BİRLİKTE MUCİZE KURTULUŞ İÇİN ÇALIŞTILAR
Lapseki kurtarma ekipleri ve Lapsekili gönüllüler tarafından Deprem Bölgesi olan Kahramanmaraş'ta 138. Saatte Jandarma Arama Kurtarma Ekibiyle Birlikte Abdülkerim ve Senem isimli Karı - Koca Çifti Sağ Olarak Çıkardılar.

LAPSEKİ BELEDİYESİ AŞEVİNDE DEPREMZEDELERE SICAK YEMEK
 Lapseki Belediyesi Çanakkale Belediyeleri arsında deprem bölgesinde sıcak yermek sorununu gidermek için AFAD koordinasyonu ile Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinin bir mahallesinde depremzedelerin sıcak yemek ihtiyacını karşılayan mobil aşevini kurdu. Ülkemizi etkileyen iki büyük depremin ardından yaraları sarmak için harekete geçen Lapseki Belediyemiz tarafından Gönüllü Aşçılarımız ve Gönüllü Lapsekili Vatandaşlarımız ile birlikte Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine kurulan aşevinde depremden etkilenen bölgedeki vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Lapseki belediye Başkanı Eyüp Yılmaz “Deprem Bölgesindeki Vatandaşlarımızın İhtiyaçlarını Karşılamak ve destek olmak amacıyla Osmaniye ve Kahramanmaraş Deprem Bölgesinde Lapsekili vatandaşlarımızdan oluşan gönüllü ekibimiz kardeşlerimiz için canla başla çalışıyor. Deprem bölgesindeki yemek ihtiyacı doğrultusunda Aşevimizin ve destek olan hemşerilerimizin yardım erzakları mutfak alet ve ekipmanları da yanlarında olmak üzere gönüllü aşçılarımız ile birlikte Hayat normale dönene kadar depremzede vatandaşlarımıza sıcak yemek ikramında bulunacağız. Yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam edeceğiz. Allah Devletimize, Milletimize zeval vermesin inşallah.” ifadelerine yer verdi.

DEPREM BÖLGESİNE 10. YARDIM ARACINI UĞURLADILAR
Lapseki Belediyesi tüm bu çalışmaları devam ettirirken Lapseki halkının deprem yardımlarını da Tasnif ettikten sonra deprem bölgelerini de devam ediyor. Lapseki Belediyesi tarafından depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasında vatandaşlarımızın desteği ile 10. Aracı deprem bölgesine uğurlandı. Lapseki belediyesi deprem yardım kampanyası devam ediyor. Lapseki Belediyesinden Yapılan Açıklamada deprem bölgesinde El Feneri, Jeneratör, Tüp, Elektrikli Isıtıcı, Katalitik Soba, Battaniye, Çocuk Bezi, Çocuk Maması, Powerbank, (Bay-Bayan-Çocuk) Mont,  Kaban, Ayakkabı, Bay - Bayan Kişisel Hijyen malzemeleri ihtiyacı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Ogün İnal