Türkiye’nin dört bir yanından gelen UMKE, AFAD, AKUT, JAK ve özel arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra yabancı ülkelerin arama kurtarma depremde büyük yıkım yaşayan İllerde arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Depremin ardından 1 hafta geçmesine rağmen arama kurtarma çalışmalarını devem ettiren ekipler birçok mucize kurtuluşa da imza attılar. Bir yandan enkaz altındaki vatandaşları arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken depremden sağ kurtulanlar içinde barınma, ısınma, sıcak yemek, hijyen ve ihtiyaç malzemeleri sorunlarının çözümü için tüm Türkiye seferber oldu. Ancak depremin neden olduğu can kayıpları artmaya devam ediyor Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'daki can kaybı 31 bin 643’ yükseldi. Deprem bölgesine depremin ilk günü ile birlikte öncelikle Arama kurtarma ekiplerini ardından da Biga Halkının getirdiği deprem yardımlarını bölgeye götürmek için tasnif yapan Biga belediyesi çalışanları ve Bigalı gönüllüler canla başla çalışmaya devam ediyoruz.

BİGA BELEDİYESİ 7. YARDIM TIRINI YOLA ÇIKARDI
Türkiye’nin yasa boğulduğu büyük deprem felaketinin ilk gününden buyana Türkiye’de a’dan Z’ye herkes deprem bölgesine yardıma koşuyor. Belediyeler tarafından başlatılan yardım kampanyalarında deprem yardım toplanma alanlarına gelen yardımlar önce depolara indiriliyor ardından da gönüllüler tarafından tasnif ediliyor tasnif edilip sınıflandırılan yardım malzemeleri tırlara yüklenerek AFAD koordinesinde belirtilen deprem noktalarına gönderiliyor. Biga Belediyesi de Depremin ilk gününden buyana Deprem bölgesine Biga halkının iş adamlarının ve belediyenin deprem yardımlarını göndermeye devam ediyor.

YARDIM TIRLARINI BİZZAT ELLERİ İLE YÜKLEDİ
Biga Belediyesi tarafından AFAD’ın bölgedeki ihtiyacı doğrultusunda Güncellenen İhtiyaç listesine uygun olarak Hazırlanan deprem yardımları Biga Belediyesinin bölgeye gidecek olan 7. Tırına yüklendi. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan Tırların yüklenmesine bizzat yardım ederek kolileri içinde yardım malzemesi olan çuvalları bizzat taşıyarak yardım tırlarına yükledi. Biga Belediye başkanı yaptığı açıklamada “BİGA TEK YÜREK, TEK BİLEK” sloganı ile başlattığımız deprem yardım kampanyasına Bigalı hemşerilerim büyük duyarlılık gösterdiler. Bugün deprem bölgesine depremzede kardeşlerimize Biga' lı hemşerilerimizin yardım elini uzatmak için 7.tırımızıda yola çıkardık. Gönlü zengin Biga' lı hemşerilerimizin yardımlarının bölgeye sevki için Atatürk Kültür Merkezi'miz de ki çalışmalar devam ediyor. Birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde bu zor süreci de atlatıp, yaralarımızı beraberce saracağız. Duyarlılığın için teşekkür ediyorum dedi.

166 DEPREMZEDELER BİGA’YA GELDİ
10 ilde büyük yıkıma ve can kaybına neden olan deprem bölgesinden tahliye edilen depremzedeler ‘den bir bölümü Çanakkale’ye geldi. Çanakkale Gelen depremzedelerin bir bölümü Biga’ya geldi. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan tarafından karşılanan 166 depremzede Bigalı Hayır sever vatandaşların Depremzedeler için  tahsis ettiği evlere bir kısmı da Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına  yerleştirildi.
 
 
Ogün İnal