Bütün kentlerde yıkılan binaların enkaz altında kalan vatandaşlar için depremin 4. Gününde de kurtarma çalışmaları devam ederken, Türkiye’nin her bölgesinden yardımlarda deprem bölgesine gönderilmeye devam ediyor. Çanakkale belediyesi tarafından düzenlenen deprem yardımı kampanyasında toplanan ve dün yola çıkarılan yardım kamyonları deprem bölgelerin ulaştı.
ÖNCEKİ GÜN 4 KAMYON VE 1 KAMYONET HAYAT İLİNE YOLA ÇIKMIŞTI
Çanakkale Belediyesi tarafından “ Gün dayanışma günü, Çanakkale Yanınızda” sloganı ile Başlatılan deprem yardım kampanyasında Çanakkaleliler tarafından mahalle muhtarlıklarına, Çanakkale Kent konseyine, Çanakkale sosyal destek hizmetleri Müdürlüğüne Çanakkale Belediyesi Altın yıllar Yaşam Merkezine ulaştırılan yardımlar Çanakkaleli gönüllüler tarafından tasnif edilmiş ve deprem bölgelerine gönderilmeye hazır hale getirilmişti. Yardım malzemeleri Deprem’in vurduğu ve en çok bina yıkımı yaşanan Hatay’a gönderilmek üzere Çanakkale Belediyesine ait 4 kamyon ve 1 kamyonet ile yola çıkarılmıştı.  
YARDIMLAR DEPREM BÖLGESİNE ULAŞTI
8 Şubat 2023 tarihinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve gönüllüler tarafından uğurlanmıştı. Kentlilerimizin ve gönüllülerimizin desteği ile dün yola çıkan yardım kamyonları, Hatay'ın İskenderun, Samandağ ve Kumlu ilçelerinde bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen organizasyon kapsamında afet bölgelerine ulaştırılmak üzere yeni ihtiyaç malzemelerinin toplanması çalışmalarına devam ediliyor.
Şenay Azman