Yardım konvoyunun Hatay’a hareketinden önce açıklama yapan Ülgür Gökhan Gün dayanışma günü dedi. Gökhan yaşanan deprem’ in nasıl bir felaket yarattığını da belirterek Çanakkale’nin de bir deprem bölgesi olduğunu hatırlattı. Gökhan “Bizde deprem için önlem almamız gerekiyor” dedi.

“GÜN DAYANIŞMA GÜNÜ, ÇANAKKALE YANINIZDA” DEPREM KAMPANYASI YARDIM MALZEMELERİ HATAY’A DOĞRU YOLA ÇIKTI
Çanakkale Belediyesi tarafından “ Gün dayanışma günü, Çanakkale Yanınızda” sloganı ile Başlatılan deprem yardım kampanyasında Çanakkaleliler tarafından mahalle muhtarlıklarına, Çanakkale Kent konseyine, Çanakkale sosyal destek hizmetleri Müdürlüğüne Çanakkale Belediyesi Altın yıllar Yaşam Merkezine ulaştırılan yardımlar Çanakkaleli gönüllüler tarafından Tasnif edildi ve deprem bölgelerine gönderilmeye hazır hale getirildi. Deprem’in vurduğu ve en çok bina yıkımı yaşanan hayata gönderilmek üzere Çanakkale Belediyesine ait  4 kamyon ve 1 kamyonete konan deprem yardımları yola çıkartıldı. Yardım konvoyunun yoka çıkartılması öncesinde açıklama yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan. Gün dayanışma günü elimizden gelen yardımı göndermek için çabalıyoruz yardım toplamaya devam ediyoruz önümüzdeki günlerde de yardım araçlarımız deprem bölgelerine Çanakkalelilerin yardımlarını ulaştıracağız dedi. Gökhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Bu sabah itibariyle dört  kamyon bir kamyonet olarak deprem bölgesine Çanakkale halkının yapmış olduğu bağışları özellikle de giyim, battaniye,  ve kısmen de yiyecek olmak üzere dayanıklı yiyecekler olmak üzere kamyonlarımıza yükledik bu yardımları yola çıkarıyoruz. Dün itibari ile çok yoğun bağış geldi. hem bağışların tasnif edilmesini  Çanakkale' li gönüllüler yaptılar. Bağış yapanlara öncelikle teşekkür ediyorum ve yine bekliyoruz tabii. Yine deprem yardım kampanyası devam ediyor ediyor. Toplanacak olan yeni deprem yardımlarını da yine yeni kamyonlarla da deprem bölgesine sevk edilecek. Şimdi deprem yardımlarımızı konvoy şeklinde Çanakkale’den yola çıkartıyoruz. Çünkü yollar biraz riskli. Kar var. Trafik meselesi var. Güvenlik meselesi var yollarda. Çünkü yollarda da bozulmalar varmış. Oraya giden arkadaşlar bizlere haber verdi durumu. Bizim itfaiyemiz dün deprem bölgesine gitmişti biliyorsunuz. Ayrıca deprem bölgesine bir kamyon ve  arama kurtarma ekibi yolladık. Şimdi de yardım malzemeleri yolluyoruz.

DEPREM BÖLGESİNDE BEKLEYEN VATANDAŞLARIMIZA DESTEK OLMAMIZ LAZIM
Deprem bölgesinde hayatın durduğunu ve deprem bölgesinde bulunan vatandaşların her türlü yardımı beklediğini ifade eden Gökhan “Gerçekten çok büyük sıkıntı var deprem bölgesinde. Deprem bölgesinde hayat durmuş durumda. Yani Sağ kalanlar bile deprem bölgesinde barınamıyor. En azından Deprem bölgelerinde orada olan insanlara daha doğrusu da enkazın altındaki yakınlarını kurtarmak için bekleyen insanlara destek olmamız lazım. Türkiye büyük bir dayanışma örneği gösteriyor. Biz de Çanakkale'de bunu hissettik. biliyorsunuz İskele Meydanı ve Cumhuriyet Meydanında’ da kan bağışı devam ediyor. Bugünler el birliğiyle bu felaketi atlatma günleri.  Bu deprem felaketini bir yerde savaş gibi düşünelim. Allah korusun işte ha savaş, ha deprem. Her ikisi de yıkıma neden oluyor. Onun için bizim buradaki görevimiz destek olmak.  Bu arada enteresan insanlarımız can dostları için bile yardımı yaptılar. Deprem yardımlarının arsında mamaları da gönderiyoruz. Deprem bölgelerindeki kedilerimiz, köpeklerimiz, canlarımız için gelen mama yardımlarını da bölgeye gönderiyoruz.  Her şeyi düşünmek zorundayız. Yani insan çok duyguluyuz tabii yani. İnsan ne diyeceğini de bilemiyor. Bu gibi durumlarda. Bu dayanışma devam edecek. Çanakkalelilerin deprem bağışları bekliyoruz. Çanakkale Belediyesi’nin hem muhtarlıklarda, hem sosyal yaşam merkezlerinde, altın yıllar yaşam merkezlerinde toplanan deprem yardımlarını,  buralardan topladıkça deprem bölgelerine yollayacağız.

BUGÜNLER DAYANIŞMA GÜNLERİ
Gökhan deprem yardımlarını yola çıkmadan önce yaptığı açıklamanın devamında bu günlerin dayanışma günleri olduğunu ifade ederek “Bu deprem felaketini de atlatacağız. Sabırla  bununa  atlatacağız. Bu dönem, bu günler kavga etme, yarışma, çekişme, çatışma günleri değil. Bugünler dayanışma günleri. Çünkü orada insanlar var. Yani hem enkazın altında hala sağ olan insanlar var. Yakınları ölmüş insanlar var. Ve orada biçare insanlar var. Şu anda deprem bölgelerinde hayat duruş durumda  hiçbir şey yok. Onun için toplanan yardımları deprem bölgesine ulaştırmak, yaptığımız ufak bir katkı.  bütün Türkiye elinden gelen yardımı yapıyor. Onun için tekrar hepimizin başı sağ olsun. Hepimize geçmiş olsun.” dedi.

BİZDE ÇANAKKALE OLARAK DEPREM BÖLGESİNDEYİZ, ÖNLEM ALMAMIZ LAZIM
Gökhan, Çanakkale’nin de deprem faylarına yakın , deprem bölgesinde olduğunu da ifade ederek “Biz de deprem bölgesindeyiz. Biz de birtakım tedbirler almak durumundayız. Bu noktada daha farklı bir imar çalışması, daha farklı bir takım alanlarla ilgili çaba göstermeye devam edeceğiz. Bu konuda ilgilileri de ben, bizle beraber olmaya davet ediyorum. Devleti de bizle beraber olmaya davet ediyorum. Çanakkale merkezde tek başına yerel yönetimlerin yapacağı iş değil Bunlar. Hep beraber devlet, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları, herkes hep beraber bu riskleri minimize etmemiz lazım, en aza indirmemiz lazım. Çünkü biz de aynı fay hattının kuşağının Kuzey Anadolu fay hattının tam da içindeyiz. Bu aşamada ben Çanakkale kamuoyunun da bu konuda ısrarcı olmasını istiyorum. Çanakkale’de de çok dikkatli davranmamız lazım. Deprem riski olan alanlarda gereğini yapmamız lazım diye söylemiş oluyorum.” dedi.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın konuşmasının ardından Çanakkalelilerin deprem bölgesine gönderilmek üzere  yaptığı deprem yardımları AFAD koordinesi ile Hayat’a doğru yola çıkarıldı.

Ogün İnal