“Hedefimiz Eylül’de hizmete açmak”
 Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, “Hedefimiz Haziran ayı sonuna kadar genel işleri bitirmek,  Eylül ayı itibari ile de eşyaların alınıp, Bakanlığımız nezdinde hizmete açmak” dedi.
Barbaros Mahallesi Dardanel Spor Tesisleri’nin yanında yapımına başlanan Çanakkale Gazi Evi inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Standartları yüksek 40 odalı olarak restoran ve kafeteryası olacak şekilde planlanan Çanakkale Gazi Evi, boğaz manzarası ve kaliteli hizmeti ile hem Çanakkale hem de ülkenin dört bir yanındaki gazi ve şehit yakınları için yeni bir hizmet merkezi olacak.
Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Gazi Evi çalışmalarının hızla devam ettiğini dile getirerek, “Hedefimiz Haziran ayı sonuna kadar genel işleri bitirmek,  Eylül ayı itibari ile de eşyaların alınıp, Bakanlığımız nezdinde hizmete açılmasını sağlamak. Gazi Evi’mizin zemininde bir sıkıntı olmuştu, bu problemi çözdük. Biraz devlete masraflı oldu, ama gazilerimize helal olsun, sıkıntı yok.  İçeride detaylı teknik işleri var, yaz aylarında bunları bitireceğiz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte yürüyoruz.  Gazi Evi’miz bir barınma yeri olacak,  restoran ve toplantı salonunun da olduğu bu yerde dışarıdan gelen gazilerimiz ve gazi ve şehit yakınlarımız da fayda sağlayacak.  Boğaz manzaralı ve konforlu bir hizmet verilecek.  Bizim görevimiz inşaatı tam olarak teslim etmek, içerikte neler olacak onların Bakanlığın talimatnamesi ile belirlenecek” dedi.
YATIRIMLARA ARA VERMEDEN DEVAM EDİYORUZ”
Genel olarak yatırımlara ara vermeden devam ettiklerini de sözlerine ekleyen Köklü, “Çınarlı’da Sosyal Bilimler yurdumuz bitmek üzere. Lapseki’de Meslek Lisesi Kampüsü’müz yeni eğitim öğretim döneminde öğrencileri ağırlayacak. Ömer Mart ve Ticaret Borsası okullarımızın inşaatları ile Merkez’deki Anaokulu inşaatımız ara vermeden devam ediyor” dedi.
Dilek Akşen