CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek toplantıda Anayasa değişikliği taslağını açıkladı. Erkek açıklamasında. Önerimizle anayasal düzeninin temeline insan onurunu koyuyoruz.” dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TASLAĞI AÇIKLAMASI 6’LI MASAYI BİR ARAYA GETİRİ
Altılı masa, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği önerisini tamamladı. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği önerisi tanıtım toplantısı ile açıklandı. Ankara Bilkent Otel’de yapılan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği önerisi toplantısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve partililer katıldı. Toplantıda CHP  Hukuk ve Seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Serhan Yücel, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serap Yazıcı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur Poyraz ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, anayasa taslağını açıkladı.

ERKEK, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TASLAĞINI ANLATTI
Altılı masa’da yer alan siyasi partilerin ekipleri tarafından tamamlanan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği toplantısında yasa değişikliği taslağı ile ilgili bilgiler vermek üzere kürsüye gelen ilk isim CHP Hukuk ve Seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek oldu. "Demokrasinin asli gereği olan çoğulculuk ve uzlaşma ilkeleri doğrultusunda, toplumun tüm kesimleri ile müzakere ettikten sonra seçimlerin hemen ardından TBMM'ye sunacağız" diyen Erkek açıklamasında "28 Şubat tarihli mutabakat metnimizi temel alan anayasa değişikliği önerimizi bugün takdirlerinize sunuyoruz. Yasama, yürütme, yargı, temel hak ve özgürlükler, kamu yönetimi başlıkları altında belirlediğimiz ilkeleri 84 madde içeriği ve 9 başlıkta yaptığımız değişiklikle anayasal güvenceye kavuşturmayı hedefliyoruz. Bu ucube sistemde yargının bağımsız olamayacağını biliyoruz. Adaletin olmadığı yerde de mutluluk olmayacağını biliyoruz. Bizler bu sistemden ülkemizi kurtarmak için birlikte çalışıyoruz. 12 Eylül darbe hukukun yarattığı güçsüz bir parlamenter sistemi değil güçlendirilmiş bir parlamenter sistem öneriyoruz. Önerimizle anayasal düzeninin temeline insan onurunu koyuyoruz. Çünkü insan onuru dokunulmazdır. Devlet insan onuruna saygı göstermek ve onu korumakla yükümlüdür. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'le Gazi Meclis'i bugün yaşadığı ağır vesayetten kurtaracağız. Yargıyı vesayetten kurtaracağız. Yargının üzerindeki siyasi tahakküme son vereceğiz. Yargının kurucu unsuru savunmayı ve baroları ilk kez anayasal güvenceye kavuşturacağız. Seçilmiş yerel yöneticilerin yargı kararı olmadan görevlerinden uzaklaştırılmalarına son vereceğiz. Basını, sivil toplum örgütlerini, düzenleyici ve denetleyici kurumları vesayetten kurtaracağız. Cumhuriyetimiz ikinci yüzyılına adım atarken bu topraklara eşitliği, özgürlüğü, adaleti hep birlikte getireceğiz. Bizler inanıyoruz ki, önümüzdeki ilk seçimde, otoriter bir sistemden yana olanlar değil, demokrasiden yana olanlar kazanacak; altılı masanın ortak Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır." ifadelerine yer verdi.
  
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği önerisi toplantısının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Önerimizle Anayasal düzenin temeline “insan onurunu” koyuyoruz. Bugün altılı masa olarak Genel Başkanlarımızın da katılımıyla Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerimizi açıkladık. Unutulmasın ki Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, “iş ve aş” demektir.” ifadelerine yer verdi.
Ogün İnal