“Tarih bu günü asla unutmayacak”
Yüksek Seçim Kurulu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti’nin olağanüstü itirazını oy çokluğuyla kabul etti. İstanbul için yeni seçim 23 Haziran tarihinde yapılacak. Çanakkale’de siyasiler ve sivil toplum kuruluşları ile bazı derneklere mensup kişiler yazılı ve sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalarda bulunarak kararı değerlendirdi. Yorum yapan isimler kararın tarihi bir dönüm noktası olduğunu ve demokrasinin zedelendiğini ifade ettiler. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel başkan Yardımcısı Av. Muharrem Erkek, “Güce tapanların olduğu yerde, gücün haklı çıktığı yerde, eşitlik özgürlük adalet olmaz. Ama sonunda iyiler kazanacak” dedi.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “İstanbullu sandıkta iradesini Ekrem İmamoğlu’ndan yana kullandı ve noktayı koydu, bundan daha ötesi yoktur. Halkın iradesini yok saymak, seçimi yenileme yönünde karar almak kara bir leke olarak maalesef tarihimize not düşülmüştür” ifadelerini kullandı.
Çanakkale Rehberler Odası (ÇARO) Başkanı Adem Biçer, “Kendi atadığı sandık görevlilerini "kanunsuz atanmış" diyerek suç duyurusunda bulunan YSK der han görevinden istifa etmeli ve haklarında suç duyurusunda bulunulmalıdır. Ayrıca sandıkta kullanılan 4 oydan biri mi geçersiz? Çok Yazık, çok!” dedi.
İYİ Parti Kurucu GİK Mahalli İdarelerden Sorumlu Bşk Yrd. Rıdvan Uz, “YSK’nın kararı ülkede adaletin öldürüldüğü gün olarak tarihe geçerken YSK kendinin hukuki sürecini milletin nezdinde bitirmiştir. Allah rahmet eylesin” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, “Tarih bunu da yazar, 2019’da Müslümanlar ilk iftarı kul hakkı yiyerek açtı” ifadelerini kullandı.
Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan, “Yazıklar olsun, İstanbul'da seçimlerin yenilenmesine yazıklar olsun. Muhtemelen tüm aklıselim vatandaşlarımızın tepkisi budur. Milletten aldıkları yetkiyi kötüye kullananlara yazıklar olsun. Ekonomide ve her alanda sergilenen yönetim zafiyetlerini gözden kaçırmak için uyguladıkları yıkıcı politikaya yazıklar olsun” şeklinde paylaşım yaptı.
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, “Halkımız size öyle bir sahip çıkacak ki, eze eze kazanacaksınız” dedi.
Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, “Tarih bu günü asla unutmayacak. Sebep olanları da. Bu ülkenin güzel insanları, bunları hak etmiyor. Enseyi karartmayın, elbet olacak, biliyoruz ki biz haklıyız ve sonuna kadar inandığımız demokratik kurallar içinde, sonunda yine biz kazanacağız” dedi. Mine Tarım