Marangoz işçiliğinden emekli Aktaş, ürünlerini ilk defa fuarda sergilediğini dile getirerek, “Beş senedir bu işi öğrenmek için sabırla çalışıyorum. Assos’ta sergi açarak satış yapmak istiyorum. İnsanın kendine bir uğraş bulması, yaşı kaç olursa olsun vazgeçmemesi gerçekten çok güzel bir duygu” dedi.
2-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen, tarımda bilgilerin ve yeni tarım teknolojilerinin buluşma noktası olan 2. Çanakkale Tarım Fuarı gerçekleştirildi. Fuar aynı zamanda ürünlerini sergilemek isteyen vatandaşlar için de bir kapı araladı.
Marangoz işçiliğinden emekli olduktan sonra ahşap malzemelerden eşyalar üretmeye başlayan Denizgöründü Köyünde yaşayan Veli Aktaş   ‘Troy’ yazılı kupaları ile büyük ilgi gördü.
Beş senelik bir emeğin ardından bu işi öğrendiğini dile getiren Usta Aktaş, “Ağaçtan bardak, kâse vazo gibi ürünler işliyorum. Bunun tamamı el işçiliği. Yıllarca marangozluk yaptım.  Emekli olduktan sonra da boşta oturmadım kendimi yine ağaçlara verdim. Hem el emeği ile üretiyorum, hem boş vaktimi değerlendiriyorum. İlk defa da bu fuarda bardaklarımı görücüye çıkardım Troya Yılı’na da katkısı olsun diye, ahşap bardakların üzerinde Troy yazısını koyduk. Özel siparişler de alabilirim. Bu fuarda çok ilgi gördüm.  Bu işe beş senemi verdim, bu iş sabır işi. Fuardan sonra Assos’da sergi açmayı düşünüyoruz. İstanbullu bir arkadaş ile tanıştık.  Gökhan Dönmez de üretimden sonraki aşamalarda bana yardımcı oldu. İnsanın kendine bir uğraş bulması, yaşı kaç olursa olsun vazgeçmemesi gerçekten çok güzel bir duygu” dedi.
Özel Haber: Dilek Akşen