EYT Çanakkale Derneği Başkanı Murat Çağlayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT çalışmalarında sona gelindiğini ve önümüzdeki aylarda detayların açıklanacağını ifade etmesi üzerine yazılı bir açıklama yaparak; “EYT yasasını, haklarımızın geri iadesini resmi gazetede görmediğimiz sürece rehavete kapılmadan mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, "Şu anda Vedat Bilgin ve ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalarla birlikte önümüzdeki ay ve yeni yıl bunların arka arkaya açıklandığı aylar olacak. Buralardaki ücret politikalarımızı da açıklayacağız. Bu çalışmayla gerek sözleşmeliler gerek EYT'lilere ilişkin açıklamalar olacak.2023 yılına bunları açıklayarak girmiş olacağız” sözleri çok sayıda EYT’lileri  sona gelindiği konusunda umutlandırdı.
Bu sözler üzerine değerlendirme yapan EYT Çanakkale Derneği Başkanı Murat Çağlayan; ‘’Yıllardır birçok zorlukla, haksız ithamlarla karşılaşmamıza ve kabul edilemez algılara maruz kalmamıza rağmen mücadelesini verdiğimiz hak mücadelemizin yapılan açıklamalar ile dünden bugüne hem muhalefet partileri özellikle iktidar kanadında milletvekilleri, çalışma bakanı, grup başkanvekilleri hatta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da EYT diyerek Aralık ayında, yıl sonuna kadar bu sorunun çözüleceğini söylemesi bu haklı mücadelenin nereden nereye geldiğinin bir göstergesidir. Yıllardır yapmış olduğumuz bu hak arama mücadelesini ve başarısını tarih yazacaktır. Bu EYT Federasyonu, EYT Dernekleri ve bu mücadelede elini taşın altına koyup hakkım diyerek, kırmadan dökmeden kanunların vermiş olduğu izinler çerçevesinde mücadele eden ve sadece hakkımızın iadesini istiyoruz diye haykıran eyt mağdurlarının başarısıdır. Ama her zaman dediğimiz gibi siyasetin kaygan bir zemin olduğumu geçmiş tecrübelerimizden biliyoruz. Bu bağlamda EYT yasasını, haklarımızın geri iadesini resmi gazetede görmediğimiz sürece rehavete kapılmadan mücadelemiz devam edecektir. Şu ana kadar yasanın nasıl çıkacağı hakkında bir bilgi bizlere maalesef verilmedi verilmiyor sır gibi saklanıyor. Tv’lerde pazarda çarsıda her yerde EYT konuşuluyor. Bu konuda da şu ana kadar net bir açıklama yapılmaması bilgi kirliliği yaratıyor. Eğer yapılan açıklamalar doğrultusunda yılsonuna kadar haklarımız yeni mağduriyetler yaratılmadan iade edilirse bu namuslu hak arama mücadelesinin basarisi taçlanacak, tarihte yerini alacak ve örnek alınacaktır. Süreci dikkatle takip ediyoruz. Bu süreçte Eyt mağdurları rehavete kapılmadan haklarına daha sıkı sarılıp sahip çıkmalıdır.’’ dedi.

Dilek Akşen