Genel Başkan Danacı, partisinin kuruluş amacı hakkında açıklamada; “En önemli varlıklarımız çocuklarımız için, geleceğimizin teminatı gençlerimiz için neler yapabiliriz, bunları düşünerek çıktığımız bu siyasi arenada yaklaşık 35 kişi ile kurduğumuz partimiz şu anda on binlerin üzerinde çok emin adımlarla tertemiz yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Çanakkale'ye partisinin 1. Olağan Merkez İlçe kongresine katılmak üzere gelen Aydınlık Geleceğin Partisi Genel Başkanı Murat Danacı, İl Başkanı Yahya Kaya, Merkez İlçe Başkanı Recep Makas ve partililerin katılımlarıyla basın toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda partisinin kuruluş amacı hakkında açıklamalarda bulunan Aydınlık Geleceğin Partisi Genel Başkanı Murat Danacı şu başlıklara vurgu yaptı:

“KENDİMİZE BİR BORÇ BİLDİK, BİR GÖREV BİLDİK”
"Aydınlık Geleceğin Partisi olarak Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için kollamak için mevcuttaki iktidar partisi veya muhalefet partilerin ülkemize yıllardır yaptıkları yanlışları görüp, ülkemize hizmet yerine özellikle yabancı ülkelere ve mültecilere çalıştıkları için bu oluşumu kendimize bir borç bildik, bir görev bildik. Kimsenin ülkemizin kalkınması için mevcuttaki partilerin bir şey yapacağı yoktu. Bizde kolları sıvayarak, bir Mustafa Kemal Atatürk yeniden dirilip de Çanakkale'den Samsun'dan bir daha gelmeyeceği için düşmanları denize dökmeyeceği için kolları sıvayarak tertemiz sıfırdan bir parti kurduk. Bu partide de şuandaki iktidar ve muhalefet partileri gibi her gün birbiriyle dövüşmek yerine çözüm üretmek için en önemli varlıklarımız çocuklarımız için geleceğimizin teminatı gençlerimiz için neler yapabiliriz bunları düşünerek, çıktığımız bu siyasi arenada yaklaşık 35 kişi ile kurduğumuz partimiz şuanda on binlerin üzerinde çok emin adımlarla tertemiz yolumuza devam ediyoruz."

“HEPİMİZİN ELİNİ DEĞİL GÖVDESİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREKİYOR”
"Bu topraklarda aynı bayrak altında bu coğrafyada yaşıyorsak, bu vatan hepimizin. Hepimizin elini değil gövdesini taşın altına koyması gerekiyor. Biz icraatlarımızla yapacaklarımızla yolumuza devam edip, Allah izin verirse tek başımıza iktidar olup, bu vatana bu millete en güzel şekilde hizmet edeceğiz. Bizim derdimiz, davamız, kaygımız vatanımız, milletimiz devletimiz. Devletimiz içinde elimizden ne geliyorsa kanımızın sonuna kadar çalışacağımıza buradan bütün vatandaşlarımıza duyurmuş olalım."

Şenay Azman