TMO aracılığıyla verilecek olan arpanın küçük üreticinin köyüne, ahırına varış maliyeti bile üreticiyi üzerken, Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ferhan Savran;  TMO Balıkesir ve Çanakkale yetkilileri ile bir araya gelerek küçükbaş üreticisinin taleplerini iletti. Ayrıca dağıtımların Bandırma dışında geçen seneki gibi Çanakkale ve Biga’dan yapılabilmesi için çalışma başlatılması konuları tartışıldı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2022-2023 sezonunda da un ve yem regülasyonuna devam edecek. Ofis, prim dahil tonunu 6 bin 200 liradan aldığı arpayı büyükbaş hayvan besicilerine ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine 5 bin 250 liradan satacak.
Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ferhan Savran;  TMO Balıkesir ve Çanakkale yetkilileri ile bir araya gelerek küçükbaş üreticisinin taleplerini iletti.
Bu yıl satışı yapılan arpa fiyatlarının yüksek olmasından dolayı fiyatların aşağı çekilmesi yönündeki talepler ve dağıtımların Bandırma dışında  geçen yıl olduğu gibi Çanakkale ve Biga’dan yapılabilmesi için çalışma başlatılması konuları tartışıldı.
Yapılan görüşme de üreticilerimizin taleplerinin ivedilikle Bakanlığa iletilmesi adına fikir birliğine varıldı.
Toplantıya, Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ahmet Ferhan Savran, Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO)Balıkesir Başmüdürü Salih Aksu, Başmüdür Yardımcısı Muharrem Şevki Aygün, Ticaret Şefi Oktay Kılıç, TMO Çanakkale Ajans Amiri Fazlı Avcı katıldı.
Toprak Mahsülleri Ofisi tarafından satışı yapılacak arpalar konusunda da  fikir alışverişi gerçekleştirdi.

Dilek Akşen