Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen’in listesi ile yarışan Selçuk Semizoğlu, tam oyla yeniden  ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Semizoğlu ilk açıklamasında; “Pandemi gibi bir illetle uğraşabilen tacir tücccar, maaş almadan maaş ödeyen, sgk ödeyen vergi ödeyen ve ayakları üzerinde durabilen tacir tüccar kendi temsilcisini kendisi seçebilir. Siyasilerin önerilerine, desteğine ihtiyacı olmamalıdır.  Siyaset bizden destek almalıdır, bizim önerilerimiz ile yürümelidir. STK’ların görevi budur. Ben ve ekibim Çanakkale’yi siyasi istiladan kurtardık” dedi.

Semizoğlu ilk açıklamasının tamamında şu ifadelere yer verdi:

 “ÇANAKKALE’YE YATIRIM TALEBİ ÇOK, SIRTIMIZDAKİ YÜK BÜYÜK”

Yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Selçuk Semizoğlu ilk açıklamasında; “ Çanakkale kazandı diye düşünüyorum.  Geçen ayki meclis yaş ortalamamız 49 idi, bu yıl en az 53 olması gerekirken, yaş ortalamamız 48’e düştü. Geçen dönem, 131 komite üyemiz vardı, aktif üye sayımız 5 bini geçtiği için, komite üyemiz 129’a düştü. Geçen dönemki meclis üyelerimizden 55’inden 31 meclis üyesi görevine devam ediyor. 23 yeni meclis üyemiz var.  Faal üye sayımız 5 bini aştı. Seçim bitti, Çanakkale’ye yakışır, Çanakkale’nin güzelliğine, barışına, hürriyetine yakışır bir seçim atmosferinde geçti. Tek listemiz vardı. Bu listelerde gerçekten meclis seçimi yapıldıktan sonra yönetimde çalışacağımız arkadaşları seçmek çok güçtü. Her biri birbirinden değerli. Zorlu bir süreç yaşadım. Kırılan arkadaşlarımız da olacaktır.  Her biri direk bana ulaşabilecek arkadaşımızdır. Biz seçim sürecinde işimizi bırakmadık. Bu sabah, üyelerimizin bürokratik işlemleri nedeni ile bütün milletvekillerimizle görüştüm. Ben her zaman doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edeceğim. Basın beni eleştirsin ama yorumu kamuoyuna bırakın. Çok yorumsallaştırmayın, seçimde kim taraf olmuş ne olmuş bu işler geçti. Biz tüm Çanakkale olarak beraberiz.  Ticaret ailemizle basınımızla, tacir tüccarımızla, esnafımızla bir aradayız. Görevimiz çok büyük, Avrupa’nın en büyük kamu yatırımı ilimize yapıldı.  Çanakkale’ye yatırım talebi çok, sırtımızdaki yük büyük.  Odamın eve şahsımın kimse ile çekişmesi kırgınlığı yoktur. Rakip arkadaşım Kaya Üzen meclis üyesi olarak görevine devam edecektir, ben de yönetim ile beraber odamızı yönetmeye çalışacağım” dedi.

TÜCCARIN SİYASİLERİN ÖNERİLERİNE İHTİYACI YOKTUR”

 Semizoğlu, açıklamasının devamında,“ Pandemi gibi bir illetle uğraşabilen tacir tücccar, maaş almadan maaş ödeyen, sgk ödeyen vergi ödeyen ve ayakları üzerinde durabilen tacir tüccar kendi temsilcisini kendisi seçebilir. Siyasilerin önerilerine, desteğine ihtiyacı olmamalıdır.  Siyaset bizden destek almalıdır, bizim önerilerimiz ile yürümelidir. STK’ların görevi budur. Be n ve ekibim Çanakkale’yi siyasi istiladan kurtardık” dedi.