Küçükkuyu CHP Belde Başkanı Yusuf Şen’in istifasının ardından, AK Parti Belde Başkanlığı görevini yürüten İsa Kırık da görevinden alındı.  İstifalar hakkında her iki partiden de açıklama gelmedi.

Küçükkuyu’da 1 ay içerisinde hem CHP hem de AK Parti belde başkanları görevden alındı. Küçükkuyu siyasetinde hem Cumhuriyet Halk Partisi’nde hem de AK Parti’de belde başkanlarının istifalarının istenmesi belde siyasetinde neler oluyor sorusunu akıllara getirdi. 

AK PARTİ’DE İŞTİFA DEPREMİ!

Küçükkuyu’da 1 ay içerisinde hem CHP hem de AK Parti belde başkanları görevden alındı. AK Parti Belde Başkanlığı görevini yürüten İsa Kırık görevinden alındı.  AK Parti İl Başkanlığı tarafından bir açıklamada bulunulmazken, görevinden alınan Kırık da sosyal medyadan bir paylaşım yaparak, “Herkesin bir hesabı olabilir unutmamak gerekir ki Allah’ın da bir hesabı var. Sabredip görmek lazım” ifadelerini kullanması akıllarda soru işareti bıraktı.
Kırık açıklamasının tamamında , “Kıymetli Küçükkuyulular bugün saat 13.00 itibariyle il başkanımızın tasarrufu ile belde başkanlığı görevinden alındım. Çok şükür bana inanan güvenen kimseyi mahcup edecek bir tutum ve davranışım yok. Görev sürem boyunca benden desteğini esirgemeyen başka grup başkan vekilimiz Bülent Turan Bey olmak üzere yönetim kurulu üyelerimize, kadın ve gençlik kollarımıza kıymetli üyelerimize, beldemiz halkına destek olma gayretinde olacağım. Herkesin bir hesabı olabilir unutmamak gerekir ki Allah’ın da bir hesabı var. Sabredip görmek lazım” ifadelerini kullandı.

CHP’DE SULAR DURULMUYOR!

Beldede siyasi dalganın ilki, geçtiğimiz ay CHP’de yaşandı. Küçükkuyulu Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Meclis Üyesi Şerafettin Alkan’ın hakkında ortaya atılan iddialarla beraber, Ayvacık Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı tarafından istifası istenmişti. Alkan da CHP’den istifa etmiş, il genel meclis üyeliğinden ise istifa etmemişti.
İkinci istifa haberi de yine CHP’den gelmiş, Küçükkuyu Belde Başkanı Yusuf Şen’in istifa istenmişti  Şen, sosyal medya aracılığı ile açıklamada bulunarak, “CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmasını sorgulayan “birilerinin” partide yönetici veya başkan olmasını kabul etmiyorum ve üst düzey yöneticilerden gereğini yapmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan’ın ise geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Assos ve Troya tünellerinin açılışına katılması da CHP Ayvacık İlçe Yönetimi’nde şaşkınlık yaratmıştı. CHP içinde yaşanan bu gelişmeler bununla da kalmayıp, CHP Çanakkale İl Başkanlığı da bu olaylardan sonra konular hakkında inceleme başlattığı öğrenildi.

Dilek Akşen