Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Cumhur Aslan,  şehir içi otobüsleri ile ulaşım sağlamanın “güçlüğüne” vurgu yaparak, yetkililere seslendi. Otobüslerin akşam saatlerinde sürekli dolu geldiğini ve bunun 16 yıldır sürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Aslan, “Ülkede gidecek parti belli; Çanakkale'de de! Uzun iktidar yorar, bıktırır, usandırır. Uzun iktidar artık çözüm üretemez. Bizzat kendisi bir soruna dönüşür. Hala duraktayım ve eminim ki, gelen de dolu olacak! Başaramadınız! Küçük bir şehri taşıyamadınız, net” yorumunda bulundu.
 
Şehir içi ulaşımını toplu taşıma araçları ile sağlayan ve bu konuda yaşanan sıkıntıları özellikle öğrencilerin açısından sıklıkla dile getiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Cumhur Aslan,  şehir içi otobüsleri ile ulaşım sağlamanın “güçlüğüne” vurgu yaparak, yetkililere seslendi.
 
Değişimin şart olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aslan sosyal medyadan görseller de paylaşarak, 20 dakika durakta beklediğini ancak gelen bütün hatların dolu olduğunu dile getirerek yetkililere seslenerek şu ifadeleri kullandı:
 
“UZUN İKTİDAR YORAR, BIKTIRIR, USANDIRIR”
 
“Üzgünüm fakat çözemediniz. İzmir'de mükemmeldi: işi çözmüşler Metro, gemi, otobüs, tramvay saat gibi işliyor. Bursa'da çözülmüş, metro otobüs saat gibi. 2006'da geldim; Çanakkale böyleydi! 2022;  en ufak değişim yok, aynı Çanakkale'de sol, halkçı belediyeye ihtiyaç var. Değişim şart, mutlaka olmalı. Ülkede gidecek parti belli; Çanakkale'de de! Uzun iktidar yorar, bıktırır, usandırır.
Uzun iktidar artık çözüm üretemez. Bizzat kendisi bir soruna dönüşür. Ülkede AKP böyle, Çanakkale'de Chp! Hala duraktayım ve eminim ki, gelen de dolu olacak! Başaramadınız! Küçük bir şehri taşıyamadınız, net” yorumunda bulundu.
 
Dilek Akşen