Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) seçimleri öncesinde , seçimlere siyasi müdahalenin karşısında olduklarını ifade eden DEVA Partisi Çanakkale İl Başkanı Av. Berkan Karaca, seçim sonrası bir açıklama daha yaparak, “Geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen ÇTSO seçimlerinin sonuçları açıklandığından beri ilimizdeki bazı siyasetçilerin sesleri kesildi. Çanakkale’ye baskı yapmaktan, iş dünyasına, STK’lara baskı yapmaktan vazgeçin. Elinizi çekin artık” dedi.

16 Ekim Pazar günü yapılan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) seçimleri Selçuk Semizoğlu’nun listesi açık ara farkla seçimi aldı. 
 ÇTSO seçimleri öncesinde; seçimlere siyasi müdahalenin karşısında olduklarını ifade eden DEVA Partisi Çanakkale İl Başkanı Av. Berkan Karaca seçimlere karışmadıklarını ama takip ettiklerini dile getirerek, “Kapalı kapılar ardında kulisler yapan, tek tek arayıp baskı uygulayan, listelere siyasetçilerini koyan, aday olması için zorlayan partiler herkesin malumu. Onlarla da en kısa zamanda vedalaşacağız” açıklamasında bulunmuştu.
“BAZI SİYASETÇİLERİN SESLERİ KESİLDİ”

16 Ekim Pazar günü yapılan seçimlerde Selçuk Semizoğlu’nun listesi açık ara farkla seçimi aldı.  Başkan  Karaca, yine sosyal medya üzerinden ‘Çanakkale’yi, bu halkı kutuplaştırmaktan ve germekten vazgeçin artık” başlığı ile bir açıklama yaparak, “Geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen ÇTSO seçimlerinin sonuçları açıklandığından beri ilimizdeki bazı siyasetçilerin sesleri kesildi. Çanakkale’ye baskı yapmaktan, iş dünyasına, STK’lara baskı yapmaktan vazgeçin. Elinizi çekin artık. Sonucunu hep beraber görmüş olduk. Her alana siyaset sokmanın, vatandaşlarımıza baskı uygulamanın bir faydası olmaz diye defalarca kez söyledik sizlere ama anlamamışsınız. Sayenizde birçok kişinin siyasi hayatı bitti. Onları da mağdur ederek harcadınız. Eşit şartlar altında Çanakkale’de bir apartman yöneticiliğini bile alabilecek karşılığınızın olmadığını ve şu an sahip olduğunuz koltuklara, makamlara emanetçi olarak oturduğunuzu bilin. Zaten Çanakkale kamuoyu da bunu net bir şekilde gördü!  Şimdi sıra bizde. Tüm teşkilatlarımızla birlikte dürüstçe var gücümüzle çalışıyoruz. İlk seçimde sizlerle vedalaşacağız” cümlelerini kurdu.
Dilek Akşen