Her yıl Muhtarlar Günü olarak kutlanan 19 Ekim'de, Mecidiye Muhtarı E.B. ile 27 yaşındaki Hasan Umut Durmaz arasında çıkan alacak verecek kavgasında genç çocuk hayatını kaybetmişti. Emniyetteki ilk ifadesinde her ikisinin de alkollü olduğunu, silahın kaç kez ateş aldığını hatırlamadığını, şahsı tanımadığını söyledi. Muhtar E.B,  emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay, 19 Ekim günü sabah saat 04.00 sıralarında Ezine'deki bir restorantta meydana geldi. Alkol alan bir grup arasında bulunan Muhtar E.B. ile Hasan Umut Durmaz arasında alacak verecek konusu yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, muhtar olan E.B., taşıma ruhsatı bulunan silah ile Hasan Umut Durmaz'a 2 el ateş etti. Kurşunların sol göğüs altına isabet ettiği durmaz, hayatını kaybetti.
Emniyetteki ilk ifadesinde her ikisinin de alkollü olduğunu Durmaz’ın belindeki silahı almak için kendisine saldırdığını, silahın kaç kez ateş aldığını hatırlamadığını, şahsı tanımadığını söyledi. Gözaltına alınan Muhtar E.B,  emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Dilek Akşen