Ezine ilçesinde her yıl Muhtarlar Günü olarak kutlanan 19 Ekim'de acı bir olay yaşandı. Alkol alan bir grup arasında bulunan Mecidiye Muhtarı E.B. ile 27 yaşındaki H.U.D arasında henüz bilinmeyen bir sebepten çıkan tartışmada, genç çocuk hayatını kaybetti. Muhtar E.B ilk ifadesinde alacak verecek davasından dolayı yaşanan arbedede H.U.D’ın kendisine hakaret ettiğini, her ikisinin de alkollü olduğunu, şahsın silahını almaya çalıştığını, silahın  kaç kez ateş aldığını hatırlamadığını  söyledi.Muhtar E.B olay yerine gelen emniyet güçlerine teslim oldu.
Olay,  19 Ekim Çarşamba sabah saat 04.00 sıralarında Ezine’deki bir restoranda meydana geldi. İddiaya göre, alkol alan bir grup arasında bulunan Mecidiye Muhtarı E.B. ile 27 yaşındaki H.U.D arasında henüz bilinmeyen bir sebepten tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, muhtar  E.B., taşıma ruhsatı bulunan silah ile genç çocuğa  iki  el ateş etti. Kurşunların sol göğüs altına isabet ettiği talihsiz genç olay yerinde hayatını kaybetti.  19 Ekim Muhtarlar Günü’nde yaşanan cinayetle ilgili tahkikat başlatılırken, Mecidiye Köyü Muhtarı E.B. gözaltına alındı!

MUHTARIN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI!

Arkadaşları ile bire restoranda alkol aldıklarını ifade eden Muhtar E.B kavganın yemek esnasında alacak verecek davasından çıktığını, hayatını kaybeden şahsın, kendisini tehdit ederek üzerine saldırdığını ve arbede çıktığını anlattı.

“İKİMİZDE ALKOLLÜYDÜK, SİLAHIN KAÇ KERE PATLADIĞINI HATIRLAMIYORUM”

Muhtar E.B ifadesinde şunları aktardı:
“Yemek yediğimiz esnada resmi kayıtlara geçmeyen ve gerçekleşmeyen bir satış işlemi gündeme geldi ve masada bulunan ismini sonradan öğrendiğim 25-30 yaşlarında iri yapılı genç H.U.D.  isimli şahıs bana hitaben “sen şerefsizsin, sen adam mısın, sözünde durmamışsın" diyerek ayağa kalktı ve benim sağ dizimin altına tekme attı ve aramızda ilişme oldu bu esnada üzerimde bulunan beylik tabancamı vücuduma iki eliyle sarılarak almaya çalıştı. Ben silahımı almaması için silahımı korumaya çalıştım, boğuşma kısa bir süre devam etti. Bu esnada silah patladı. Silahın kaç kere patladığını hatırlamıyorum. Olay esnasında bende alkollüydüm ve karşı tarafla alkollüydü. Olay yerinden kaçmadım, olay yerine gelen kolluk görevlilerine teslim oldum, silahı rızamla teslim ettim. Olay ile ilgili hatırladıklarım bunlardan ibarettir. Şahsı tanımam daha önce hiç görüşmedim, ne iş yaptığını bilmem” dediği ortaya çıktı.


Dilek Akşen