Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini, ÖSYS sınavından en yüksek puan alarak kazanan, Tekirdağ'dan gelen ve çok başarılı bir bir öğrenci olan Eylül Karakurt'a,ÇOMÜ'yü tercih ederek Uluslararası İlişkiler Bölümünde okuma kararı aldığı için, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim, Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı tarafından 10 000 TL. para ödülü ile taltif edildi.

Öğrenciye hem başarı belgesi hem de ödülü Esbav Vakfı Başkanı Bünyamin Nami Tonka tarafından verildi. 

Törene, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Sarıdoğan, Akademik Personel ve bu yıl kayıt yaptırmış öğrenciler ve Biga'nın saygın iş insanları ile konuklar da katılarak destek verdi. 

Üniversite Vakfının bu katkısını karşılık olarak da Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ercan Sarıdoğan, Vakıf Başkanı Bünyamin Nami Tonka 'ya bir şilt taktim etti.
Dekan Sarıdoğan, yaptığı konuşmada, yeni öğrencilere, Çanakkale' yi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 'ni, Fakültelerini tanıtmış ve öğrencilerinin Fakültelerinden memnuniyet oranı açısından Türkiye' nin önemli bir bilim yuvası olduğunu da ifade etti. 

Tören Hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.