Midilli Adası’nın tam karşısında, eşsiz Ege Denizi manzarasıyla, tarihi, antik kenti ve deniz turizmi ile Türkiye’nin gözde cazibe merkezleri arasında yer alan Assos’ta,  Aykut Değre, Serkan Özdirek ve Furkan M. Ata, ‘7’den 70’e Okçuluk Eğitimi’ etkinliğini hayata geçirerek, özellikle bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler için alternatif bir alan oluşturdu.
Okçuluk eğitimleri, yaz aylarında etkinlik alanı olarak kullanılan, Ayvalık, Edremit ve Kaz Dağları rotasında seyahat edenlerin mutlaka rotasına eklediği Assos Antik Kenti’ni keşfe başlamak için ilk nokta Behramkale Köyü Okulu Bahçesi’nde başladı.  Okçuluk haricinde de çeşitli doğa etkinliklerine ve kültürel çalışmalara uygun olan Assos’ta hem yerel halk hem de yerli yabancı turistler, insanlar üzerinde olumlu etkileri de tespit edilen ata sporu okçuluğa büyük ilgi gösterdi.  Ayrıca, okul bahçesinde yer alan renkli Assos yazısı da çok beğenildi.
Yakın gelecekte Assos Behramkale'de birçok etkinlik ve organizasyona imza atacak olan Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu, kent turizmine kalıcı katkılar sağlamak amacı ile Filozof Aristoteles’i ve Felsefe Okulunu topraklarında ağırlayan Assos’ta kültürel etkinlikler ile katma değer oluşturmaya devam ediyor.

“YÖNETİM KURULUMUZ İLE PROJE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Oda Başkanı Ü. Cihan Müşterioğlu konuya ilişkin bir değerlendirme yaparak, “Assos’un turizmden aldığı payı daha da büyütebilmek adına gerek sahada Behramkale halkıyla söyleşiler gerçekleştirerek, gerekse ülkemizin dört bir yanından gelen ziyaretçilere yöremizi tanıtan profesyonel turist rehberlerimizin bilgi, birikim ve tecrübeleri ile hızla çalışmaya devam ediyoruz.  Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu olarak tüm idari amirlerimizin destek ve koordinasyonları ile Assos’un tanıtımına katkı da yapabilmek için proje üretmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
Bölgede hayata geçirilecek diğer etkinlikleri sosyal medyada yer alan “Activity at ASSOS Behramkale'de Etkinlik” isimli sayfadan takip edebilirsiniz.

Özel Haber: Dilek Akşen