Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğde değişiklik öngören tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 Daha önceden 2017 üretim yılından itibaren geçerli olan tebliğde değişiklik yapılarak münavebe başlangıç süresi 2018 yılı olarak kabul edildi. Buna göre, 2018 üretim yılından başlamak üzere örtü altı üretimler hariç olmak üzere bir parsele aynı tek yıllık bitkinin arka arkaya üç kez ekilmesi halinde, üçüncü üretim için destekleme ödemeleri gerçekleştirilmeyecek.
Çiftçilere nöbetleşe ekim tavsiyesinde bulunan Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, “Organik tarımın esaslarından biri olan ekim nöbeti (münavebe) aynı bahçe veya tarlanın üzerinde belirli bitkilerin, belirli bir sıraya göre arka arkaya yetiştirilmesine denir. Farklı bitkilerin birbirini izleyerek yetiştirildiği bu sistem, hem toprak hem de bitki açısından birçok yararlar sağlamaktadır. Münavebeli ekimde amaç; yabancı otlar, hastalık ve zararlılarla mücadele etmek, toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapısını iyileştirmek, toprağın çeşitli katmanlarından aynı derecede faydalanmak, erozyonu önlemek ve toprak verimliliğini korumaktır. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu konuda önemli bir uygulamayı hayata geçirdi. Örtü altı üretimler haricinde aynı parsele 3 yıl üst üste aynı bitkiyi ekenlere tarım destekleri verilmeyecek. Bu uygulamayı, tarım arazilerimizin geleceği açısından önemsiyoruz” dedi.

Dilek Akşen