“Sertifikalı tohum getirtmeye devam”
Çayıroğlu, “Oda olarak her sene hiç bir kar amacı gütmeden nakliye parası da odamıza ait olan sertifikalı tohum getirtme çalışmalarımız bu senede devam edecek. Bölgemize en uygun ve verimli tohumları getirmek, üreticimizle buluşturmak için çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz hizmetlerimizle her zaman çiftçinin, üreticinin yanındayız. Daha iyi hizmet için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bayramiç Ziraat Odası Meclis Kurulu Başkanı Yücel Çayıroğlu Marmara ve Trakya'da buğdayda hasadının başladığını ifade ederek, bol ve bereketli bir hasat dönemi olacağını dile getirdi.
Çayıroğlu, “Geçen yıla göre bu yıl daha verimli. Yağmurlar çiftçinin istediği miktarda yağınca ürünlerin verimi de güzel oldu. Bu yıl arpa ve buğday, üreticiyi memnun edecek. Üreticiler emeklerinin karşılığını alacak. Bütün çiftçilerimize verimli bir sezon diliyoruz' dedi.
Çiftçiler ise, buğdayın ve arpanın bu yıl çiftçinin yüzünü güldüreceğini belirterek ' Buğday verimleri çiftçilerin beklediği gibi. Buğdayın cinsine ve yerin durumuna göre güzel bir rekolte bekliyoruz. Açıklanan buğday fiyatlarından memnunuz dediler.
 “VERİMİN YOLU SERTİFİKALI TOHUM KULLANMAKTAN GEÇİYOR”
Meclis Başkanı Yücel Çayıroğlu; “Türkiye’nin en önemli tahıl ürünü buğdayda hem verimi hem de kazancı arttırmanın en önemli yollarından biri, sertifikalı tohum kullanmaktan geçiyor. Sektörün giderek yöneldiği bu alanda tüm üreticilerin yerini alması ise en önemli gerekliliklerden biri.  Gübreleme, sulama, ilaçlama gibi buğday için hayati öneme sahip çeşitli yetiştirme teknikleri buğdayda verim ve kaliteyi arttırmada en önemli unsurlar olarak kabul görüyor. Oysa yüksek verimli ve kaliteli tohum seçimi de buğday hasadında alınacak yüz güldüren sonuçlarda bir o kadar ağırlık sahibi. Hem üreticileri hem de sanayicileri memnun edecek yüksek kalite standartlarına ulaşmak için ise devreye sertifikalı tohum kullanımı giriyor. Tarla ve laboratuvar kontrolleri yapılarak genetik, fiziksel ve biyolojik değerleri belirlenen ve Bakanlık tarafından her türlü inceleme uygulanarak satışına izin verilen sertifikalı tohumlar, yüzde 25’e varan oranda verim artışı sağlıyor. Bayramiç Ziraat Odası olarak her sene hiç bir kar amacı gütmeden nakliye parası da odamıza ait olan sertifikalı tohum getirtme çalışmalarımız bu senede devam edecek. Bölgemize en uygun ve verimli tohumları getirmek, üreticimizle buluşturmak için çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz hizmetlerimizle her zaman çiftçinin, üreticinin yanındayız. Daha iyi hizmet için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Seda Atan