Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren 4 no’lu Meslek Grubu Komite Başkanı Erdinç Üzden, “Çanakkale sahip olduğu ekolojik özelliklerinden zeytinyağı üretiminde ilin tamamında bölgemize avantaj sağlamaktadır. Türkiye zeytinyağı üretiminde dünya lideri olabilir, sorun markalaşma ve pazarlamadır. Bir şey yapılamamasının en büyük sebebi benim olsun küçük olsun zihniyetidir.  Eğer firmalarımız bir araya gelerek somut bir adım atılamazsa, 5 yıl sonra yine bugün konuştuklarımızı konuşuruz. Bu eksiklerimizi gidermek ÇTSO olarak, Ticaret Bakanlığı’mız tarafından desteklenen uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin desteklenmesi projesini yapmaya hazırız” dedi.
Zeytincilikte yeni üretim modeli konusunda, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya,  zeytinin değerine değer katma konusunda Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.  Renan Tunalıoğlu,  zeytinyağı ve sağlık konusunda Butik Zeytin ve Zeytinyağı Üreticiler Kurucu Başkanı Eczacı Atilla  Totoş,  zeytinyağı ve gastronomi konusunda  Zeytindostu Derneği Başkanı  Prof.Dr. Fugen Durku Özkaya konuşma gerçekleştirdi.
Moderatörlüğünü,  Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Esat Özata’nın gerçekleştirdiği panelde açılış konuşmasını yapan, ağırlıklı olarak un ve unlu mamuller, tatlı ve şekerleme, bağcılık ile zeytin ve zeytinyağı ürünleri üretimi sektörlerinde faaliyet gösteren 4 no’lu Meslek Grubu Komite Başkanı Erdinç Üzden, “Türkiye son yıllarda dünyada kullanımı hızla artan zeytinyağı üretiminde büyük bir ivme yakaladı. Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet gösteren uluslararası zeytin konseyinin raporuna göre Türkiye, 2016-2017 döneminde zeytinyağı üretiminde artış gösteren tek ülke olmuştur. Çanakkale sahip olduğu ekolojik özelliklerinden dolayı kalite değerlerinin yüksek zeytinyağı üretiminin olması ve zeytinyağı üretiminde ilin tamamında modern kontini ve yarı kontini zeytin işleme tesislerinde üretim yapılması bölgemize avantaj sağlamaktadır. Özellikle altını çizmek istiyorum ki Türkiye zeytinyağı üretiminde dünya lideri olabilir, sorun markalaşma ve pazarlama. Geldiğimiz noktada bir şey yapılamamasının en büyük sebebi sen ben tartışmaları, benim olsun küçük olsun zihniyetidir.  Eğer firmalarımız bir araya gelerek somut bir adım atılamazsa 5 yıl sonra yine bugün konuştuklarımızı konuşuruz. Bu eksiklerimizi gidermek ve bölgemizde üretilen zeytinyağı için katmadeğer yaratabilmek için  ÇTSO olarakTicaret Bakanlığı’mız tarafından desteklenen uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin  desteklenmesi projesini yapmaya hazırız” dedi.
Dilek Akşen