Şimdi şans dağıtıyor, ileride adalet dağıtacak
Azmi ve başarısı ile Demircioğlu Caddesi’nde satış yaparken ders çalışan ve bu sene üçüncü sınıfa geçen Şirin, hem gençlere hem de kendi kızına örnek olacak bir davranış sergiliyor.
Gazetemize özel açıklamalarda bulunan başarılı öğrenci Şirin, piyango bileti satarken aynı zamanda da ders çalışıyor.  Bir yıldır piyango bileti satarak evini geçindirdiğini, en büyük destekçisinin kızı ve eşi olduğunu dile getirerek şunları anlattı:
“HİÇBİR DERSTEN KALMADAN DİREK ÜÇÜNCÜ SINIFA GEÇTİM”
“Bir yıldır piyango bileti satıyorum. Açık Öğretim Fakültesinde iki yıllık Adalet Bölümünü bitirdim. Sonrasında vazgeçmedim, Dikey Geçiş Sınavı’na girdim.  Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım.  İkinci sınıftan okula başladım. Bu sene üçüncü sınıfa geçtim. 12 yaşında bir kızım var, o da yedinci sınıfa geçti. O ileride Tıp Fakültesi öğrencisi olmak istiyor. Birlikte ders çalışıyoruz. O da çok başarılı bir öğrenci. Benim derslerim çok iyi, hiçbir dersten kalmadan direk üçüncü sınıfa geçtim Örgün öğretim ama devam zorunluluğumuz yok. O yüzden rahat çalışıyorum. Vize ve final dönemlerinde sınavlara gidip geliyorum.”
“İNSANLAR GELİP NE OKUYORSUNUZ DİYE SORUYORLAR”
“Bazı başarısız girişimlerimin ardından sıkıntılı bir döneme girdim.  Benim kayınpederim Çanakkale’de uzun yıllardır, piyango bayiliği yaptı. Ben de bir yıldır onun izinden gidiyorum. Burada kendi işimin patronuyum. İstediğim gibi ders çalışıyorum, sınavlarıma gidip geliyorum.  Çok soran oluyor beni kitap okurken görünce. Çok dikkat çekiyor, insanlar gelip ne okuyorsunuz diye soruyorlar.”
“YAPAMAM DİYE BİR ŞEY YOK”
“Gençler kendilerine bir hedef koysun ve o hedef doğrultusunda planlı bir şekilde çalışsınlar.  Yapamam diye bir şey yok. Ben hem ev geçindiriyorum, çocuk okutuyorum, eşim var, işim var, okulum var. Ben bunu yapabiliyorsam, normal genç bir öğrenci neler yapar. Dürüstlük ve adalet benim için önemli bir prensip, ben o yüzden bu alanı seçtim.”
“BU HİKÂYE BENİ HAYAT ŞARTLARININ BURAYA SÜRÜKLEMESİ İLE BAŞLADI”
“Bu hikâye beni hayat şartlarının buraya sürüklemesi ile başladı. İşletme okumuştum zaten. Bu yaştan sonra ne okulu diyenler oluyor, 50-60 yaşında Hukuk Fakültesi, Tıp Fakültesi mezunu olan insanlar var. Ben daha 40 yaşındayım. Önemli olan hedef koymak ve azimle ilerlemek. Ben korkmadım, kendime güvendim. Ben kendimi genç hissediyorum. Hedefim avukat olmak. Benim bacanağım da benimle birlikte Hukuk Fakültesi okuyor. O da İstanbul Üniversitesi’nde öğrenci.”
“EN BÜYÜK DESTEKÇİM, EŞİM”
“Eşim de evde özel tasarım çantalar dikiyor,  tasarim_canta00 adlı sosyal medyadan satışlarını yapıyor. Benim en büyük destekçim her zaman. Ben de her anlamda ona destek oluyorum. Bu hayatı ikimiz birlikte yaşıyoruz, birlikte güçleniyoruz.”
Özel Haber: Dilek Akşen