Araç kuyruğu dolayısıyla bazı yol güzergâhlarının tek yönlü trafik akışı verilmesinden dolayı şehir içinde de uzun araç kuyrukları oluştu. Gün boyu Gestaş feribotları doldur-boşalt usulü çalıştı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle hafta sonu tatilinin 3 güne çıkmasını fırsat bilen tatilciler, dün dönüş yolcuğuna geçerek feribot kuyruğunda uzun zaman geçirdi.
Hain darbe girişiminin 3’ncü yıl dönümü nedeniyle hafta sonu tatilinin 3 güne çıkmasını fırsat bilen tatilciler, Bozcaada, Assos, Gökçeada gibi tatil beldelerinde zaman geçirdi. Tatilciler dönüş yolunda feribot sırasında uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık 1 kilometreye kadar ulaşan kuyruk vatandaşlara zor anlar yaşattı.
Çanakkale Boğazı ve adalar hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ doldur boşalt sistemiyle çalışarak kuyruğu aza indirgemeye çalışsa da kuyrukta bekleyen vatandaşlar sıcak havanın etkisiyle zor anlar yaşadı. Araç kuyruğu dolayısıyla bazı yol güzergâhlarının tek yönlü trafik akışı verilmesinden dolayı şehir içinde de uzun araç kuyrukları oluştu.

Dilek Akşen