“Çanakkale halkını künefe kültürüne alıştırıyoruz”
İşletmenin yetkili isimleri Şükrü Turalı, Mazlum Göktaş, Dilan Canki, Çanakkale’ye künefe kültürünü getirmeye nasıl karar verdiklerini, hepsi kendine has değişik lezzetlerini ve farklı hizmet anlayışlarını anlatarak kentte fark yaratmaya çalıştıklarını ifade ettiler. 
Nefis Künefe’nin yetkilileri çeşit bolluğu ve ikramlarıyla künefe servisine yeni bir soluk getirdiklerini dile getirerek, “Künefe ve katmer ağırlıklı hizmet veriyoruz. Yanında ikramlarımızı da gerçekleştiriyoruz. On çeşit meyvesini de yanında veriyoruz. Çanakkale halkının çok fazla künefe kültürü yok. Biz de halkımıza bu kültürü yeni yeni tanıtmaya çalışıyoruz. Halkımızı künefeye alıştırıyoruz. Antep fıstığımız Antep’ten geliyor. Peynirimiz Hatay’dan geliyor. 12 çeşit künefemiz var. Her biri ayrı ayrı farklı tatlar taşıyor. Menüden hariç 50’ye yakın çeşidimiz var. Çanakkale halkı lezzetlerimizi muhakkak denemeli diye düşünüyoruz. Bir kez denediklerinde vazgeçemeyeceklerinden eminiz” şeklinde konuştular.
“KÜNEFE YANINDA MEYVE İKRAMLARIMIZ DA VAR”
‘Nefis Künefe’ hizmet hayatına ne zaman başladı?
Geçtiğimiz ayın 15’inden beri hizmet hayatımıza başladık. Künefe ve katmer ağırlıklı hizmet veriyoruz. Yanında ikramlarımızı da gerçekleştiriyoruz. 10 çeşit meyvesini de yanında veriyoruz. Çayı, sütü, suyu da ikram olarak veriyoruz. Elimizden geldiği kadar müşterilerimize daha fazla ikram sunmak istiyoruz. Aynı zamanda dondurma ikramımız da var. Müşterilerimizi elimizden gelen en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Meyve ikramlarımıza bilhassa dikkat ediyoruz. Künefemiz 8-10 dakika içerisinde hazır oluyor. Böyle çıktığı için müşterilerimiz o süre içinde beklerken diğer lezzetleri de tadarak kendilerini bu muhteşem tada hazırlasınlar istiyoruz. Antep fıstığı ikramımız da bizden. Müşterilerimiz şaşırıyorlar hatta. Ücretli olup olmadığını soruyorlar. Çanakkale’de bu seneye kadar bu konsept yoktu. Biz açtıktan sonra arkamızdan diğer yerler de hizmet hayatına girdi. Bizim bu konuda öncü olduğumuzu düşünüyorum.
“HASIR KÜNEFEDE ÇOK İDDİALIYIZ”
Künefe çeşitleriniz nelerdir?
Künefe deyince akıllara ilk olarak peynirli künefe geliyor. Ancak bizim 50 çeşit künefemiz var. Siz hayal edin, biz gerçekleştirelim diyoruz. Müşterilerimiz geliyor künefeleri inceliyor, çeşitleri görünce çok şaşırıyorlar. Peynirli künefemiz var, kaymaklı paşamız var. Fıstıkzade var, peynirli paşa var, Zeugma özel ekstra var. Yarı yarıya değimiz çeşidimiz mevcut, cevizli çeşidimiz mevcut. Kaymaklı yeşil sultan ayrı bir tat. Hasır, special ve karışık künefelerimiz de diğer özel hizmetlerimiz arasında yer alıyor. Bizim en iddialı olduğumuz lezzet hasır künefe. İçinde toz fıstık, kaymak bulunuyor. Tekrardan üzerine tel kadayıf döküyoruz. Lezzeti daha da katlanıyor. Bizim favorimiz. 
“ÇANAKKALE HALKINI KÜNEFEYE ALIŞTIRIYORUZ”
Çanakkale halkının künefe kültürü var mı? Yoksa bu lezzete yabancılar mı?
Çanakkale halkının çok fazla künefe kültürü yok. Biz de halkımıza bu kültürü yeni yeni tanıtmaya çalışıyoruz. Halkımızı künefeye alıştırıyoruz. Antep fıstığımız Antep’ten geliyor. Peynirimiz Hatay’dan geliyor. Dondurmamız Maraş dondurması. 
Haftanın hangi günleri, hangi saatler arasında hizmet veriyorsunuz?
Haftanın yedi günü açığız. Gece saat 02.00’ye kadar çalışıyoruz. 6 kişilik bir ekibimiz var.  Sabah 12.00’de iş başı yapıyoruz. 
“ETLİ ÇİĞ KÖFTE İKRAMIMIZ OLUYOR”
Künefe denince akla Hatay geliyor..
Biz aslen Urfalıyız. Aslında künefe ana hatlarıyla Hatay’dadır diye biliniyor ama Antep’in de var, Hatay’ın da var, Urfa’nın da var. Her bir yörenin kendi ustalarıyla meşhur künefemiz, çiğ köftemiz var. Tatlıdan önce acı veriyoruz. Cuma-Cumartesi-Pazar günleri de bu ikramların arasına etli çiğ köftelerimizi de ekliyoruz. 
“KEMİK BİR KİTLEMİZ VAR”
Müdavimleriniz var mı?
Var. En hoş örneği de bir teyzemiz. Her gün fix olarak buraya gelen bir teyzemiz var. O hanımefendi her gün gelir. Şekeri olmasına rağmen sürekli bizi ziyaret eder. Mutlaka gelip bir iki çatal alıyor günlük dozunda. Öğrenciler de seviyor ve geliyorlar. Kemik bir kitlemiz var. 
İşlek bir yerde işyeri sahibi olmanın avantajları nelerdir?
Bu bölgede olmamız bizim için büyük avantaj. Ben ilk Çanakkale’ye geldiğimde gezdim dolaştım ve bu bölgeyi gözüme kestirdim. Biz burada bu işin olmadığını gördük. Ancak bu iş zaten kendi başına bir sektör oldu. Bizim de liderliğimizde daha çok mekan açılacaktır diye umuyorum. 
“KÜNEFE YAPIMI EMEK İSTER”
Künefe yapımı hakkında bilgi verir misiniz?
Künefe yapımı aslında zordur. Bu süreç çok emek ister. Bir künefe 8-10 dakika içerisinde yapılır hem basılıp hem pişirilir ancak Zeugma özel biraz daha fazla 15 dakikalık bir zamanı kapsar. Bol fıstığın içine az buçuk şerbet konulur. Onu yoğururken ezme fıstıkla toplarız. Tepsiye dizeriz. Dizdikten sonra kaymak koyuyoruz. Üstüne tel kadayıf ekliyoruz. Her künefede farklı bir lezzet var. 12 çeşit künefemiz var. Her biri ayrı ayrı farklı tatlar taşıyor. Menüden hariç 50’ye yakın çeşidimiz var.
“KATMER DONDURMAYLA SERVİS EDİLİYOR”
Katmer de künefe kadar bilindik diğer lezzetiniz..
Bir diğer lezzetimiz de katmer. Elle açıyoruz. Hamurumuzu özenle açıyoruz. Toz fıstık,  toz şeker, kaymak var. Bunu fırında pişirip arasına dondurma koyup müşterilerimize sunuyoruz. Çok tercih ediliyor bu tat da.
“ANTEP’TEN GELENLER BİLE ÇOK BEĞENİYOR”
Müşterilerinizden gelen geri dönüşümler ne yönde oluyor?
Bazı müşterilerimiz geldiklerinde bu lezzetleri tattıklarını, Antep’ten geldiklerini söylüyorlar. Onlar diğer insanlardan çok daha önyargılı bakıyorlar. Sonra da kendi yerlerinde denedikleri lezzetlerden bile çok iyi olduğunu söylüyorlar. Beğenilerini dile getiriyorlar. Gelip memnun kalmayan müşterimiz yok. Biz müşterilerimizi güleryüzle karşıladığımız için geri dönüşler çok olumlu oluyor. Lezzet olarak da beğendiklerine dair çok olumu geri dönüşler alıyoruz. Onun dışında bize tavsiyeyle gelen, sosyal medyadan görerek gelen de çok misafirimiz oluyor. Biz künefe yaparken sevgimizi de katıyoruz. Gerçekten sevgiyle yapıyoruz. Bizim için ticaret ya da para kazanmak ana amaç değil, asıl istediğimiz künefeyi sevdirmek ve halkımıza bu lezzeti iyice benimsetmek. Biz hiç gergin bir ortamda değiliz. Aile ortamındayız. Bu da her şeye yansıyor. 
Buradan Çanakkale Halkına neler söylemek istersiniz?
Çanakkale halkı lezzetlerimizi muhakkak denemeli diye düşünüyoruz. Bir kez denediklerinde vazgeçemeyeceklerinden eminiz.

Özel Haber: Seda Atan