20 Temmuz tarihinde Ayvacık’ın Ahmetçe Köyü’nden denize açılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Osman Boran’ı arama çalışmaları sürerken Midilli’de yaklaşık bir aydır denizde olduğu düşünülen parçalanmış bir erkek cansız bedeni bulundu. Cansız bedenin Boran’a ait olabileceği ifade edilirken, Türk makamları ve Yunanistan arasında yazışmalar devam ediyor. Kimlik belirleme çalışmaları önümüzdeki hafta tamamlanacak.

Ayvacık ilçesi açıklarında 20 Temmuz’da balık avlamak için lastik botla denize açılan Osman Boran’ı arama çalışmaları devam ederken, Yunanistan’ın Midilli Adası’nda kıyıya vurmuş vaziyette erkek cansız bedeni bulundu.

Sahil Güvenlik Ekipleri helikopter destekli olarak kaybolan Osman Boran’ı denizde arama çalışmaları sürdürülüyordu. Osman Boran en son 1 ay öncesinde Ahmetçe köyü sahilinde denize açıldığında kaybolmuş 1 gün sonra da bindiği lastik bot Kadırga Koyu’nda kıyıya vurmuştu.
Geçtiğimiz gün, Yunanistan’ın Midilli Adası’nda kıyıya vurmuş vaziyette yaklaşık 1 aydır denizde olduğu tahmin edilen parçalanmış vaziyette bir erkek cansız bedeni bulunduğu ifade edildi.

Türk makamlarınca yazışmaların devam ettiği Yunanistan ile 1 hafta içerisinde kimlik belirleme çalışmalarının yapılacağı belirtildi. Cansız bedenin Boran’a ait olabileceği ifade edilirken, Boran’a ait olmasının kesinleşirse cenaze Türkiye’ye getirilecek.

Gülçin  Akın