Çanakkale Troia Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikler içinde yer alan ve Ray Coone’in yazdığı, Haldun Dormen’in çevirisini yaptığı ve Ebru Naz Özdemir’in yönettiği 2 perdelik komedi oyunu, 11 Ağustos 2022 Perşembe günü saat 21.30’da Amfi Tiyatro’da sergilenecek.
Uğur Şahin Tağı, Semih Kaynak, Uğur Yıldırım, Serpil Kırıcı, Yusuf Öcal, Hasan Sami Er, Nevnihal Genli, Binnur Tanrıver, Erol Küçükaksoy ve Emre Erdoğan’ın rol aldığı oyunda Ray Cooney Karmakarışık’taki öyküsünün temeline, 80’li yıllarda, Thatcher Dönemi’nin bir Bakanını yerleştirmiştir. İşçi Partisi’nin sekreterlerinden (Serpil Kırıcı) biriyle tek gecelik kaçamak yapmak üzere bir otel odası tutan Bakan (Uğur Şahin Tağı), burada bir cesetle (Uğur Yıldırım) karşılaşınca, işler içinden çıkılmaz duruma gelecek ve olay örgüsü de işlemeye başlayacaktır.
Bakan, en güvenilir adamı olan Özel Kalem Müdürü’nden (Semih Kaynak) yardım ister ve ikisi birlikte bu cesedi, kimseye görünmeden ortadan kaldırmaya çalışırlarken başlarına gelmedik kalmaz.
Oyunda ayrıca karakter olarak Otel Müdürü (H. Sami Er), Garson (Yusuf Öcal), Hemşire (Erol Küçükaksoy), Ronnie (Emre Erdoğan), Kat görevlisi (Binnur Tanrıver) ve Susan (Nevnihal Genli) rol aldılar.
Seyircilerin her an hop oturup, hop kalktığı hareketli oyunun sonu sürprizlerle dolu. Oyuncular, herkesi bu oyuna beklediklerini belirterek, bol kahkahalarla iyi bir gece geçireceklerinin garantisini verdiler.

Hasan Sami Er