10 Ağustos 2022 Çarşamba günü Troia Antik Kenti’nde düzenlenen kokteyl ile açılışı yapılacak olan festivalde açılış konuşmalarının yanında Afiş Yarışması Ödül Töreni ve Homeros Bilim Kültür Sanat Ödül töreni yapılacak.
 
Çanakkale Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün işbirliği ile yapılacak olan açılışta Çanakkale Quartet dinleti sunacak.
 
9 Ağustos’tan itibaren Özgürlük Parkında saat 21.30’dan itibaren başlayacak konserlerde ise her gün sırasıyla Mary Jane, Retrobüs, Türkü Akbayram, Hande Mehan ile Can Bonomo yer alacak.
 Etkinlikler aynı zamanda Çimenlik Kalesi’nde de saat 21.00 den itibaren devam edecek.
9 Ağustos’tan başlamak üzere Selen Beytekin, Golden Horn Brass, Çelistanbul, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası ile Canan Anderson konserleri sırasıyla devam edecek.
Bu arada Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda festival boyunca saat 19.30’dan itibaren halk dansları gösterileri olacak.
 
Bunun yanı sıra Barış Kordonu’nda ise Bu arada Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda festival boyunca saat 19.30’dan itibaren halk dansları gösterileri olacak.
 
Bunları yanı sıra Barış Kordonu’nda ise tarih sırasına göre saat 21.30’dan itibaren Yörem Müzik Orkestrası, Boğaz Müzik Orkestrası, 5’i 1 Yerde, Nox ve Sarpedon konserleri var.
 
Aynı zamanda Halk Bahçesi’nde festival boyunca çeşitli söyleşiler ve imza günü yapılacak.
 
Yine Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde, Troia Tubingen Vakfı Korfmann Kütüphanesi’nde, Yazar Sanatçı Evi’nde, Seramik Müzesi’nde, Kent Müzesi’nde, Muavenet-i Milliye Sergi Salonu’nda da festival boyunca çeşitli sergiler olacak.
 
Bu arada spor etkinlikleri kapsamında bisiklet turları, Briç turnuvası, Plaj voleybolu, Masa tenisi turnuvası, Sokak basketbolu turnuvası ve Dart turnuvaları yapılacak.
 
Festivalde çocuklar da unutulmadı.
Halk Bahçesi’nde şişme oyuncaklar mevcut olacak. Animasyon ve yaratıcı drama programları yapılacak. Çeşitli yaş gruplarına hitap eden etkinlikler festival boyunca Halk Bahçesi’nde devam edecek.
 
Halk Bahçesi’nde Atölyeler düzenlenerek Seramik dekor teknikleri, Çocuklar çamurla oynuyor ve sanal sergi ve workshop etkinlikleri yapılacak.
 
Her sene olduğu gibi bu sene de dolu dolu etkinliklerle geçecek olan Festival, 13 Ağustos Cumartesi Özgürlük Parkı’ndaki Can Bonomo ve Çimenlik Kalesi’ndeki Canan Anderson konserleri ile sona erecek.

Hasan Sami Er