TIR şoförü Taha Kurtoğlu’nun yaptığı savunmalarda;  olay anını anlatarak; “Kazadan dolayı kusurum yoktur. Suçsuzum. Çok üzgünüm. Yaşamını yitiren insanlara da çok üzülüyorum” ifadeleri yer aldı.

KAZADA 5 KİŞİ  HAYATINI KAYBETMİŞTİ
3’ü üniversite öğrencisi 5 kişinin hayatını kaybettiği feci kaza, Biga ilçesinde, 7 ay önce meydana geldi. Birkan Gugul (43) yönetimindeki 17 LJ 929 plakalı otomobil, akaryakıt istasyonundan çıkan Taha Kurtoğlu yönetimindeki 31 DM 094 plakalı TIR’a yandan çarptı.Kazada otomobil sürücüsü Birkan Gugul, araçta bulunan Hasan Tahsin Ergün (28) ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde öğrenim gören 4’üncü sınıf öğrencisi İlknur Arslan (22), 2’nci sınıf öğrencileri Eda Ertekin (20) ve Damla Aytaş (20) hayatını kaybetti.

TIR ŞÖFÖRÜNÜ TUTUKLU YARGILAMA KARARI ÇIKMIŞTI
Kazanın hemen ardından Çanakkale 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde, kazayla ilgili dava açıldı. Kazanın ardından TIR şoförü Taha Kurtoğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Davanın ilk duruşması 5 Nisan tarihinde görüldü. Savunmalar yapıldı. TIR şoförü Taha Kurtoğlu’nun tutukluluk haline karar verildi. Duruşma 10 Mayıs’a ertelendi. 10 Mayıs’ta görülen 2’nci duruşmada TIR sürücüsü Taha Kurtoğlu’nun tutukluluk haline devam kararı verilirken, dosya üzerinden bilirkişiden kusur değerlendirilmesi istendi. Duruşma 21 Haziran’a ertelendi. 22 Nisan’da olay yerinde keşif yapıldı. Bilirkişi, TIR şoförünün asli kusurlu, ölen araç sürücüsünün ise tali kusurlu olduğuna yönelik değerlendirmede bulundu. Öte yandan otopsi ve diğer raporlara göre, kazada hayatını kaybeden otomobil sürücüsü Birkan Gugul’un 286 promil alkollü olduğu ve kaza sonrası aracın hız kadranın 230’da takılı kaldığı bilirkişi tarafından tespit edildi.

TIR ŞOFÖRÜ TAHA KURTOĞLU TUTUKSUZ TUTUKSUZ YARGILANACAK
Çanakkale 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde, 21 Haziran’da görüşen duruşmada, savcı mütalaasını açıkladı ve ceza istedi. TIR şoförü ve vekiline savunma yapmak üzere süre verilerek duruşma 27 Eylül’e ertelendi. Son duruşmada, TIR şoförü Taha Kurtoğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

“SUÇSUZUM VE ÇOK ÜZGÜNÜM”
TIR şoförü Taha Kurtoğlu’nun mahkemede yaptığı savunma konuşmasında; “Olay mahallinin yanındaki petrol istasyonunda ihtiyaç molası verdikten sonra petrol istasyonundan yola kontrollü bir şekilde girip sağ şeride döndüğüm anda sol aynadan kazaya karışan beyaz renkli taksinin geldiğini gördüm. Araç telaşlı ve hızlı bir şekilde geliyordu. Benim kullandığım TIR’ın sol tarafından hızla vurdu. Ben yolun sağına savruldum. Kazadan dolayı kusurum yoktur. Suçsuzum. Çok üzgünüm. Yaşamını yitiren insanlara da çok üzülüyorum” ifadelerine yer verdi.

Hasan Sami Er