Müzik dehası olarak nitelendirilen Otizmli 15 öğrenci Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Çanakkale Valiliği'nin ortak projesi ile ÇOMÜ Devlet Konservatuvarı tarafından organize edilen etkinlik ile Çanakkale’de bir araya geldi.

YAZ OKULU AÇILIŞI İLGİ GÖRDÜ

İlki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen etkinlikte farklı şehirlerden, müziğe yetenekli 15 otizmli öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Çanakkale Valiliği'nin desteğiyle ÇOMÜ Devlet Konservatuvarı tarafından organize edilen etkinlikte buluştu. II. Otizm ve Müzik Yaz Okulu’nun açılışı Çanakkale Valisi Sayın İlhami Aktaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Sedat Murat, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Ömer Kalkan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Genel Sekreteri Sayın Ayhan Monus'un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Büyük ilgi gören bu organizasyon ile otizmli öğrenciler 18-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında bir hafta boyunca çalgı, ses, koro, ritim ve solfej eğitimi alacaklar.

 “TOPLUMA KARŞI BORCUMUZU ÖDEMEK ZORUNDAYIZ”

Etkinlikte konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, “Bu etkinliğin beni çok etkilediğini ve duygulandırdığını söylemek istiyorum. Bugünlerde yoğun olarak akademik kurullar yapıyoruz ve 3 konu üzerine duruyoruz. Birincisi, iyi öğrenci, nesil yetiştirebilmek. Geleceğimizi güvence altına almak istiyorsak sağlam nesiller, aklı, bedeni, fikri, zihni sapasağlam ruh sağlığı yerinde nesiller. İkincisi öğretim üyelerimizin topyekün kendini yetiştirmesi. Üçüncüsü de burada bir uygulamasını gördüğümüz toplumsal katkı. Öğretim üyeleri sadece öğrencilerini yetiştirmekle yetinemezler. Topluma karşı borcumuzu yerine getirmek durumundayız” dedi.  

 “TÜRKİYE’DE İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLEN BİR ETKİNLİK”

Otizm ve müzik yaz okulu düzenleme kurulu başkanı Didem Karabaş, “Geçen yıl başlayan projemiz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen tarafından başlamıştır. Geçen sene 7 aile, 7 otizmli birey, 7 gönüldaşımız, 7 eğitmenimiz ve 10 bilim insanıyla gerçekleştirildi. Bu yıl bir hafta boyunca sürecek olan Otizm ve Müzik yaz okulumuz 18-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmektedir. Bugün eğitimimizin son günü akşam bir gala konserimiz var, öğrencilerimiz burada eğitimlerini alıyorlar. Eğitimlerin içerisinde, şan eğitimi var. Koro ve solfej eğitimi var. Birlikte çalma ve eşitleme dersimiz var. Eğitim programımız bu şekildedir. 7 gün boyunca bizlerden eğitim aldılar ve hepsinin yanına 15 Otizmli bireyin yanına 15 gönüldaş ve 15 gönüllü eğitmen verdik. Türkiye’de ilk kez gerçekleştiriliyor ve 15 Otizmli birey yani müzik dehası dediğimiz Otizmli bireylerimiz bir araya geliyor. Birlikte müzik yapıyorlar, şarkı söylüyorlar, sosyalleşiyorlar. Birlikte hareket ediyoruz ve birlikte olmaktan mutluyuz” dedi.

Ogün İnal