6. Çanakkale Uluslararası Korolar Festivali etkinlik programı kapsamında kordonda bulunan çağlar kaynak basketbol sahasında Açıkhava konserleri düzenleniyor. Koristlerin performansı büyük beğeni topladı.

KOROLARDAN AÇIK HAVA KONSERLERİ

Geçtiğimiz gün Çanakkale Uluslararası Korolar Festivalinin 6.’si Çanakkaleliler ile buluşmuş 3 sene sonra yeniden yapılan korolar festivali Çanakkale’de heyecan yaratmıştı. 12 yurt içi, 9 yurt dışı olmak üzere toplamda 21 koronun katıldığı ve 5 gün sürecek 6. Çanakkale uluslararası Korolar festivalinde korolar önceki gün konserler verildi. İÇDAŞ Kongre merkezinde gerçekleştirilen ilk konserlere vatandaşlar da yoğu ilgi gösterdi. Açıkhava Konserleri kapsamında ise koristler Çağlar Kaynak Basketbol sahasında  kurulan sahnede vatandaşların huzuruna çıktı. Yüksek performans sergileyen koristleri vatandaşlar da büyük bir ilgi ile izledi. Avrupa Ülkeleri başta olmak üzere Ülkemizin de dört bir yanından gelen korolar Murabbin Park sahnesinde gösterdikleri performanslarla kulakların pasını sildi.

KOROLAR TROYA MÜZESİNDE  SAHNE ALACAK

Önceki yıllarda düzenlenen festivallerden farklı olarak bu yıl Troya Müzesinde de müzik dinletisi gerçekleştirilecek. Çanakkale’nin eşsiz tarihlerinden biri olan , UNESCO Kültür Mirası Listesinde yer alan Troya’nın tarihi sahnesine çıkacak korolar, tarihin büyülü atmosferinde eserlerini icra edecekler. Tarihin izinde Festival kapsamında Troya Müzesinde gerçekleştirilecek konser bu akşam 21:00’da gerçekleştirilecek.

Ogün İnal