Coronavirüs  Pandemisi  nedeni ile yaklaşık 3 yıldan buyana Çanakkale’de gerçekleştirilemeyen Çanakkale Uluslararası Korolar festivali hasreti sona erdi. 

3 YIL ARADAN SONRA YENİDEN
Çanakkale ilk kez  2011 yılında Uluslararası koro festivaline ev sahipliği yapmıştı. Yurtiçi ve yurt dışından ondan fazla koronun katıldığı festival Çanakkalelilere unutulmaz anlar yaşatmıştı. Korolar Kordan Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında Çanakkale’ lilere de birbirinden güzel konserler vermişti. Çanakkale’de ilk uluslararası Korolar Festivali’nin ardından belirli aralıklarda korolar festivaline ev sahipliği yaptı. Bu yıl  Çanakkale Uluslararası Korolar festivali’ nin altıncısı  başladı. Önceki gün İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezinde gerçekleştirilen açılış programı Çanakkale Valisi İlhami Aktaş,  Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Jandarma  Kıdemli Albay Tahsin Saruhan, Çanakkale  İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Profesör Doktor Uğur Türkmen, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü/Müzik Eğitimi Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Mete Gökçe, akademisyenler, yurtiçi ve yurtdışından gelen koro şefleri ve koro severler katıldı.

FESTİVAL İLE KORO MÜZİĞİNİ GELİŞTİRİLMESİNİ SAĞLIYORUZ
Çanakkale Uluslar arası korolar Festivali açılış programında festivalin açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü/Müzik Eğitimi Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Mete Gökçe  “Bugün yeniden birlikteyiz.  Sağlıklı olmaya ve birlikte olmaya çok ihtiyacımız var.  Türkiye’den ve yurt dışından misafir korolarımızla birlikte yeniden adım atıyoruz.  Koro müziğinin gelişmesini ve yaygınlaşmasını sağlamak için Çanakkale’den hep birlikte  adım atıyoruz.  Çanakkale Uluslararası Koro Festivali 2011 yılından bu yana korumuzun  akademi, toplumsal  ve sosyal güzelliğini birlikte paylaşmak ve daha da geliştirmek üzere  kurgulanmaktadır.  Bu da ülkemizde kendine has modeli ile  6’ıncı organizasyonla sizlerle birlikteyiz.  Çanakkale’nin bir özelliği de kendine has  bir paylaşım örneğine sahiptir.  Festivalde bu yıl korularımız Troya’dan da seslenecek.  22 Temmuz’da Troya Müzesindeyiz.  Bu büyülü ortamda korolarımız  için bir ilk olacak. Bu anlamda Valiliğimize ve Kültür Turizm İl Müdürlüğümüze teşekkür ederim” dedi.

KOROLAR FESTİVALİ 5 GÜN DEVAM EDECEK
Festival’ deYurt içi ve yurt dışından bir çok koronun ve koristin katıldığı festivalin açılış programında  gerçekleştirilen açılış konuşmasının ardından korolar sıra ile kısa  performans sergiledi. 5 gün sürecek olan festivalde çeşitli programlarda daha geniş konserler verecek. Bulgaristan başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinden de koroların yer aldığı festival, adeta müzik ziyafeti verecek.

Enishan Keskin