Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker’i yüze yakın bıçak darbesi ile öldüren cinayet zanlısı Tokatspor Kulübü Başkanı U. A., çıkarıldığı mahkemece “planlayarak kasten adam öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AKÇEKAYA, “PLANLAYARAK KASTEN ADAM ÖLDÜRME” SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Gelibolu ilçesi Karainebeyli köyündeki çiftlik evinde Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'in bıçaklanarak öldürülmüş, meydana gelen olay ile ilgili olarak ilgili Tokatspor Kulüp Başkanı U. A., şüpheli olarak gözaltına alınmıştı. JASAT ekiplerince olaydan sonra İstanbul'da gözaltına alınan 17 Temmuz Pazar günü öğle saatlerinden sonra, geniş güvenlik önlemleri altına adliyeye sevk edilen Akçekaya, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece “Planlayarak Kasten Adam Öldürme” suçundan tutuklandı. Şüpheliye çelik yelek giydirildiği görüldü. Diğer yandan suç aleti olduğu değerlendirilen bir bıçağın cinayetin işlendiği çiftliğe giden yol üzerindeki ayçiçeği tarlasında bulundu.

KORKUNÇ CİNAYET JASAT EKİPLERİ TARAFINDAN KISA SÜREDE ÇÖZÜLDÜ

Gelibolu’da yaşanan korkun cinayetin ardından Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca cinayetlerle ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde jandarma ekipleri çalışmalarını sürdürdü. Akçekaya'nın otobüsle İstanbul'dan Gelibolu'ya geldiği, buradan da minibüsle Eceabat ilçesine geçip ticari taksiyle çiftlik evine gittiği tespit edildi. Taksi sürücüsünün de ifadesi alındı, eve saat kaçta gelindiği ve kaçta ayrıldığıyla ilgili bilgi bu ifade ile kesinleşti. Soruşturma kapsamında oluşturulan özel ekipler, çiftlik evinin çevresindeki yaklaşık bir kilometrelik alanda çalışma yaptı. Çalışma kapsamında olayın ardından şüpheli ya da şüphelilerin kaçmış olabilecekleri alanlarda metal dedektörlerinin de kullanıldığı geniş kapsamlı tarama yapıldı, eve yakın noktadaki tarlada cinayette kullanılmış olabileceği değerlendirilen bıçak bulundu. Çalışma kapsamında olayın ardından şüpheli ya da şüphelilerin kaçmış olabilecekleri alanlarda metal dedektörlerinin de kullanıldığı geniş kapsamlı tarama yapıldı, eve yakın noktadaki tarlada cinayette kullanılmış olabileceği değerlendirilen bıçak bulundu. Bıçak, incelenmek üzere jandarmaya götürüldü. Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'in cinayet zanlısı olan Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya'nın, 12 Temmuz tarihinde Karainebeyli köyüne gitmek üzere Eceabat ilçesinde taksiye binerken, cinayetin ardından Alibeyköy terminalinde eve gitmek üzere taksiye binmeye giderken kamera görüntüleri ortaya çıktı. Aynı zamanda, Akçekaya'nın 13 Temmuz tarihinde İstanbul Etiler'deki evine girerken güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı, görüntülerde farklı kıyafetler giymesi ise dikkat çekti.

Enishan Keskin