Otopsi sonuçlarına göre,  Arıkan’ın 36, şoför Eker’in 34 yerinden bıçaklandığı belirlenirken; cinayet aleti olarak kullanılan bıçak ya da bıçakların bulunması için çiftlik civarında, hummalı bir arama çalışma gerçekleştirildi; suç aleti bıçak bulundu.
Gelibolu ilçesi Karainebeyli köyündeki çiftlik evinde şoförü Şerif Eker ile birlikte bıçaklanarak öldürülen Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Kurucusu Nazmi Arıkan cinayeti ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. JASAT ekiplerince cinayet şüphelisi olarak İstanbul'da Tokatspor Kulüp Başkanı U.A. gözaltına alınırken, soruşturma geniş kapsamlı olarak devam ediyor. U.A.'nın sorgusunda suçlamayı kabul etmediği öğrenilirken, olay günü İstanbul'dan köydeki çiftliğine geldiği tespit edildiğine yönelik iddialar var. Şüphelinin otobüsle Gelibolu’ya geldiği, ardından taksiyle Karainebeyli köyündeki çiftliğe gittiği belirlendiği ileri sürüldü. Güvenlik güçleri en ince detayına kadar olayı araştırmaya devam ediyor.

CİNAYETLERİN İŞLENDİĞİ BIÇAK BULUNDU

U.A.'nın sorgusunda suçlamayı kabul etmediği öğrenilirken, Ünlü eğitimci Necmi Arıkan ve şoförünün, bıçaklanarak öldürüldüğü eve gittiğini kabul eden, katil zanlısına, Jandarma önceki gün yer gösterme yaptırdı. Dün ise, cinayet aleti olarak kullanılan bıçak ya da bıçakların bulunması için çiftlik civarında, hummalı bir arama çalışması gerçekleştiği öğrenildi. Çalışmalar netice verdi, Suç aleti bıçak bulundu. Diğer yandan Nazmi Arıkan’ın şoförü Şerif Eker, Beykoz'da Mahmut Şevket Paşa Köyü'nde son yolculuğuna uğurlandı. Selam Camii'nde öğlen namazı sonrasında köy mezarlığında toprağa verildi. Arıkan’ın cenazesi ise ikindi namazı sonrasında Zincirlikuyu Mezarlığında defnedildi.

Ogün İnal