Önceki gün, Gelibolu’nun Karainebeyli köyündeki çiftliğinde vahşice bir cinayet işlendi. Fen Bilimleri Dershaneleri’nin sahibi ünlü eğitimci Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker çok sayıda bıçak darbesiyle öldürülmüştü.
Evli ve 2 çocuk babası Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker ile bayram tatili için Gelibolu’nun Karainebeyli köyünde küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılan çiftliğine geldi. Çiftlik çalışanları önceki gün, öğle saatlerine kadar Arıkan ve Eker’i göremeyince şüphelendi. Telefonla da ulaşılamayınca kontrol için çiftlik evine giren çalışanlar, Arıkan ile şoförü Eker’in kanlar içerisinde yerde yatarken bulmuş, İhbar üzerine çiftliğe savcı, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edilmişti. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, Arıkan ve Eker’in çok sayıda bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirlenmişti.
Çifte cinayetle ilgili başlatılan soruşturma Kurban bayram süresince çiftlik evinde kalan Arıkan ile şoförü Eker’in cansız bedenlerinin salonda bulunduğu; Arıkan’ın salı gecesi son olarak çiftlikte görev yapan veteriner ile saat 23.00’e kadar birlikte olduğu ve gece yarısı da bir yakınıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öğrenildi.

U.A GÖZALTINA ALINDI
Soruşturma kapsamında 48 yaşındaki U. A. İstanbul’da yakalanarak dün gözaltına alındı. Sabaha karşı Gelibolu İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirilen şüphelinin sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Enishan Keskin